Soňa Vanovčanová Krimi

Žilinský policajt sa vyznamenal: Zachránil život Egypťanovi (30), táto schopnosť mu pomohla!

Žilinskí policajti pomohli neznámemu cudzincovi. Poskytovali aj prvú pomoc.

Ilustračný obrázok k článku Žilinský policajt sa vyznamenal: Zachránil život Egypťanovi (30), táto schopnosť mu pomohla!
1
Galéria
Zdroj: TASR

Policajti z Obvodného oddelenia Žilina východ prijali oznámenie na tiesňovej linke od neznámeho muža, ktorý lámanou angličtinou uviedol, že sa chce zabiť. Infromácie pre Žilina24 poskytla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Jana Balogová.

„Z oznámenia nebolo jasné, o koho ide a kde sa osoba nachádza. Jeden z policajtov, ktorý ovláda anglický jazyk sa spätne telefonicky spojil s neznámym mužom. Lámanou angličtinou mu neznámy muž v telefóne uviedol, že chce zomrieť,“ uviedla Balogová.

Podľa hovorkyne, policajt muža cez telefón upokojoval a snažil sa získať jeho dôveru a čo najviac informácií o jeho zdravotnom stave a mieste, kde sa nachádza. „Podarilo sa mu zistiť, že muž si podrezal žily. Získané informácie policajt posúval cez kolegu na operačné stredisko, ktoré skoordinovalo policajné hliadky a pracovníkov RZP. Muž postupne súhlasil s tým, že príde za ním policajt, s ktorým telefonoval,“ doplnila Jana Balogová.

Po tom, ako uviedol adresu, na ktorej sa nachádza, sa hliadky presunuli do obce Dolná Tížina v okrese Žilina. Ako ďalej informovala Balogová, otvoril im asi 30 ročný muž, o ktorom neskôr zistili, že ide o občana Egypta. „Muž krvácal zo zápästia ľavej ruky a posunkom naznačil, aby jeden z policajtov vošiel za ním. Policajt, ktorý s mužom telefonicky komunikoval mu vysvetlil, že mu prišli pomôcť. Prekonali počiatočnú mužovu nedôveru a následne mu poskytli prvú pomoc, tým že mu zastavili krvácanie. Potom zistili, že muž mal zjesť lieky, ktoré mal zapiť dezinfekčnými prostriedkami. Následne boli na miesto privolaní pracovníci RZP, ktorí muža ošetrili a prevzali do starostlivosti. 30 ročný muž zostal hospitalizovaný v nemocnici, je mimo ohrozenia života,“ uviedla na záver policajná hovorkyňa.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM