Igor Petrík Správy

Žilinský parlament v 9 hodinovom maratóne: Na pretrase aj 2 miliónový prebytok

Na ostatnom mestskom zastupiteľstve v Žiline sa poslanci veru nenudili. Rokovali vyše deväť hodín. Na prerokovanie totiž mali takmer 40 bodový program. Napríklad aj schválenie záverečného účtu mesta za minulý rok.

Ilustračný obrázok k článku Žilinský parlament v 9 hodinovom maratóne: Na pretrase aj 2 miliónový prebytok
Zdroj: Dnes24.sk

Vyše deväť hodín trvalo šieste rokovanie žilinského mestského zastupiteľstva, v pondelok 29. júna na Radnici mesta Žilina. Poslanci prerokovali 39 bodov programu. Niektoré sa týkali priamo činnosti mestského zastupiteľstva.

„Poslanci neschválili zlúčenie siedmych komisií do jednej a neschválili ani zrušenie mestskej rady. Schválili však nového sobášiaceho poslanca,“ povedal Pavol Čorba, hovorca mesta.

Doplnil, že mestskí poslanci bez výhrad schválili záverečný účet mesta Žilina za rok 2014. „Mesto dosiahlo prebytok hospodárenia v sume 2,2 milióna eur. Celá suma prebytku bude presunutá do rezervného fondu mesta, z ktorého sa následne môže použiť na pokrytie investičných výdavkov mesta, čo bol aj zámer súčasného vedenia pri prijímaní opatrení smerujúcich k dosiahnutiu tohto vynikajúceho výsledku hospodárenia,“ priblížil Čorba.

Ako ďalej dodal, poslanci schválili zmenu a doplnky Územného plánu mesta Žilina v lokalite Sihoť, kde chce radnica vybudovať Areál žilinského športu. „Poslanci vzali na vedomie aj informatívnu správu o odpredaji parkovacieho domu pod obchodným domom Mirage Shopping Center, ktorý je vo vlastníctve Žilinskej parkovacej spoločnosti. Na záver školského roka sa venovali aj otázke materskej a základnej školy na ulici Do Stošky v mestskej časti Bánová. Až do súčasnosti boli materská a základná škola samostatnými subjektmi a poslanci schválili zlúčenie týchto zariadení do jedného subjektu,“ vysvetlil hovorca.

Prečítajte si tiež:

Radnica chce využiť prázdny priestor: Na Bôrickom cintoríne vzniknú urnové steny

Chodníky na sídliskách čaká rekonštrukcia: Poslanci na to odklepli 300-tisíc eur

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM