Správy

Žilinský hokejový klub vydražil dres: Výťažok putovol deťom a matkám z centra Lúč

Hokejový klub z pod Dubňa sa rozhodol pomáhať aj takýmto spôsobom. Z výťažku nakúpil deťom darčeky. Okrem toho bol pripravený aj kultúrny program.

Ilustračný obrázok k článku Žilinský hokejový klub vydražil dres: Výťažok putovol deťom a matkám z centra Lúč
13
Galéria
Zdroj: TASR

Vydražením dresu jedného zo známych hráčov sa rozhodol hokejový klub MsHK Žilina pomôcť deťom a matkám, ktoré žijú v miestnom Centre sociálnych služieb Lúč. Z výťažku zakúpili malé darčeky a sladkosti, ktoré deťom a matkám z tohto zariadenia počas uplynulého víkendu odovzdali športový riaditeľ MsHK Žilina Imre Valášek a zástupca žilinského primátora Anton Trnovec. Informoval o tom hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.

Doplnil, že pre deti bol pripravený kultúrny program – divadlo Príbeh im zahralo prestavanie, mohli si dať pomaľovať tvár, piekli medovníky a deň im spríjemnilo veľa ďalších aktivít. „Sme veľmi radi, že sme mohli pomôcť tým, ktorí to naozaj potrebujú. Je úžasné, koľko ľudí je ochotných pomáhať a urobiť radosť tým, ktorí sa ocitli v ťažkej životnej situácii,“ povedal Trnovec.

Zariadenie poskytuje sociálný servis

Centrum sociálnych služieb Lúč je sociálnym zariadením s denným a celoročným pobytom, v ktorom poskytujú starostlivosť hendikepovaným a týraným matkám s deťmi vyžadujúcimi si neustálu asistenciu pri každodenných povinnostiach, starostlivosti a výchove detí. Činnosť zariadenia je zameraná na poskytovanie sociálneho servisu a asistencie, sociálno-psychologického výcviku, terapeutických aktivít v zmysle pracovnej terapie, arteterapie, psychologické poradenstvo, výchovno-pedagogickú činnosť, voľnočasové aktivity, tábory v zmysle zážitkovej pedagogiky, kreatívne dielne, uviedol hovorca mesta Žilina.

Centru podľa neho už päť rokov pomáha aj dobrovoľníčka Tina Majtánová, ktorá sa pred niekoľkými rokmi tiež ocitla v neľahkej situácii – sama s malým dieťaťom. „Už päť rokov mesiac pred Vianocami organizuje nefinančnú zbierku a pred sviatkami ju odovzdá centru. Zbiera oblečenie, hračky, knihy či hygienické potreby, ktoré sú v dobrom stave a môžu pomôcť. Začiatky boli ťažké, do jej zbierky sa zapájali prevažne priatelia a rodina, dnes je toho toľko, že na darované veci nemá ani dostatok úložného miesta. Od januára 2017 chce pomáhať už celoročne, a to prostredníctvom svojho občianskeho zrušenia Mama, ktoré založila,“ dodal Čorba.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM