Jozef Legéň Rôzne

Žilinský cyklodeň sa blíži: Okrem športovania aj veľkolepý kultúrny program

Pilotný úsek cyklotrasy medzi hradom Budatín a hradom Strečno, na ktorej budovaní spolupracujú Žilinský samosprávny kraj a spoločnosť Kia Motors Slovakia od septembra 2012, otvorí v piatok Žilinský cyklodeň.

Ilustračný obrázok k článku Žilinský cyklodeň sa blíži: Okrem športovania aj veľkolepý kultúrny program
Zdroj: TASR

Cyklotrasy sú jedna z priorít

Rozvoj a podpora budovania cyklotrás je podľa predsedu ŽSK Juraja Blanára jednou z priorít samosprávneho kraja. Dôkazom toho má byť i projekt plánovanej cyklotrasy Hrad Budatín – Hrad Strečno, známej ako BikeKIA Žilinského kraja. „Verím, že sa nám prostredníctvom tohto cyklochodníka podarí vytvoriť lepšie podmienky nielen pre obyvateľov nášho kraja, ale i pre turistov a návštevníkov. Pretože cyklistický šport nie je len príjemnou formou aktívneho oddychu, ale i spôsobom alternatívnej dopravy. Cieľom Žilinského cyklodňa je oboznámiť verejnosť s aktuálnym stavom výstavby a otvoriť cyklistickú sezónu na všetkých trasách v rámci Žilinského kraja, na ktorých obnove a údržbe sa podieľame,“ uviedol Blanár.

Šport, kultúra, občerstvenie

„Žilinský cyklodeň predstavuje jedinečnú príležitosť pre všetkých športových nadšencov. Už od ranných hodín budú môcť cyklisti testovať svoje schopnosti na novovybudovanom úseku trasy a vychutnať si popri tom kultúrny program, ktorý bude pre nich pripravený v areáli Budatínskeho hradu. Podpora mobility a zvyšovanie bezpečnosti sú kľúčovými prioritami v rámci našich filantropických aktivít, preto spoločnosť Kia Motors Slovakia pristupuje k projektu BikeKIA Žilinského kraja s nadšením,“ povedal prezident a CEO spoločnosti Kia Motors Slovakia Eek-Hee Lee.

Žilinský cyklodeň začne v piatok o 8.30 h registráciou účastníkov jazdy pri odpočívadle na ľavom brehu rieky Váh pri Vodnom diele Žilina. Pilotný úsek dotvorí už existujúcu cyklotrasu s premostením cez biokoridor a pripojením na Budatínsky most, čo zabezpečí plynulú a bezpečnú jazdu. Cyklodeň vyvrcholí v Budatínskom parku, kde bude pre účastníkov jazdy pripravený kultúrny program a občerstvenie.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM