Webnoviny - Rôzne

Žilinský Aupark už má povolenie na úpravu ciest, začne hneď

Žilinský Aupark už povolenie na výstavbu príjazdových ciest a úpravu okolitých križovatiek má, s prácami chce začať ešte v júli.

(WEBNOVINY) – „Povolenie od mestského stavebného úradu sme už dostali a v súčasnosti sa pripravujeme na realizáciu úpravy okolitých komunikácií. Radi by sme ich urobili v letných mesiacoch, pretože vtedy je záťaž na dopravu najmenšia.

Momentálne pripravujeme celý harmonogram prác a postup v súčinnosti s mestom. Prípadné obmedzenia, ak vôbec nejaké budú, dopredu oznámime aj verejnosti,“ uviedla pre agentúru SITA hovorkyňa žilinského Auparku Mária Juritková.

Obchodno-zábavné centrum na bývalom Štúrovom námestí otvorili vlani v októbri na základe povolenia o predčasnom užívaní. Kolaudácia žilinského Auparku je pozastavená práve pre chýbajúcu dopravnú infraštruktúru v jeho okolí. Na dobudovanie príjazdových ciest a úpravu piatich susediacich križovatiek ráta investor s nákladmi zhruba dva milióny eur.

S výstavbou Auparku na niekdajšom žilinskom Námestí Ľudovíta Štúra začali v júli 2007, odvtedy sa s investorom súdili susediaci hotel aj mesto. Žilinská radnica podala žalobu na súd o určenie neplatnosti zmluvy, ktorou niekdajšie vedenie Jána Slotu predalo Štúrovo námestie. Okresný súd v tejto veci rozhodol v prospech Auparku.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM