Jozef Legéň Krimi

Viac policajtov pre zvýšený počet nehôd: Na ktorých úsekoch na posilnené hliadky narazíte?

Policajti posilnili služby na viacerých úsekoch. Dôvodom toho opatrenia je zvyšujúca sa nehodovosť na našich cestách.

Ilustračný obrázok k článku Viac policajtov pre zvýšený počet nehôd: Na ktorých úsekoch na posilnené hliadky narazíte?
Zdroj: TASR

Policajti v Žilinskom kraji zaznamenali za prvý štvrťrok tohto roku 489 dopravných nehôd, čo je o 82 viac ako za rovnaké obdobie minulého roka. Krajské riaditeľstvo (KR) Policajného zboru (PZ) v Žiline preto posilnilo od piatku služby na ceste I/18 v úseku Žilina – Vrútky a na ceste I/11 v úseku Žilina – Svrčinovec. Informoval hovorca KR PZ v Žiline Radko Moravčík.

Dôvodom opatrení je podľa neho zabezpečenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky s cieľom pozitívne ovplyvniť dopravnú nehodovosť v Žilinskom kraji. „Zámerom opatrení je aj ochrana účastníkov cestnej premávky, ktorí na cestách dodržiavajú pravidlá cestnej premávky. Policajti budú monitorovať obidva cestné ťahy najmä v čase dopravných špičiek. V prípade potreby výkon služby zamerajú hlavne na riadenie cestnej premávky na kritických úsekoch s cieľom zabezpečenia ich prejazdnosti,“ uviedol Moravčík.

Zdôraznil, že policajti žiadajú všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla a sledovali situáciu v cestnej premávke. „Každý účastník cestnej premávky môže zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách. Je dôležité uvedomiť si, že na cestách nie sme sami a bezohľadnou a arogantnou jazdou ohrozujeme nielen svoj život, ale aj životy ďalších účastníkov cestnej premávky. Policajti budú porušenia zákona o cestnej premávke prísne a nekompromisne postihovať zákonnými sankciami,“ dodal krajský policajný hovorca.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM