Igor Petrík Hokej

Žilinskí vlci opäť úspešní na súperovom ľade: Detve sa extraliga vzďaľuje

Žilinskí vlci vyhrali aj vo štvrtom zápase baráže o Tipsport extraligu. Aj po druhýkrát ovládli ľad pod Poľanou a v sérii hranej na štyri víťazstvá vedú 3:1.

Ilustračný obrázok k článku Žilinskí vlci opäť úspešní na súperovom ľade: Detve sa extraliga vzďaľuje
Zdroj: TASR

Domáci začali aktívnejšie aj vďaka presilovke, ktorú hrali hneď v úvodnej minúte. V tretej minúte nevyšlo zakončenie blafákom Říhovi. Domáci mali aj naďalej viac z hry. V šiestej minúte pekne vypálil od modrej Hataš a Cibuľa s problémami puk vyrazil. O dve minúty však vypálil žilinský Krajči a Volentier takmer inkasoval. Domáci si za aktivitu zaslúžili ísť do vedenia a v polovici tretiny k tomu nemal ďaleko Themár. O pár sekúnd mal Volentier opäť šťastie, keď puku zo Šimkovej hokejky chýbali doslova centimetre. Skóre nakoniec otvorili opäť hostia, keď z medzikružia Volentiera prestrelil Kanko. V 16. minúte domáca obrana nedokázala zastaviť Nádašdiho, ten sa predral až medzi kruhy a zavesil druhýkrát – 0:2. O minútu mohol znížiť bombou Sládok, ale Cibuľa jeho pokus kryl. V 18. minúte domácim vyšiel pekný signál, keď Říha tečoval Pačovu strelu od modrej a Detva znížila na 1:2. Koniec tretiny hrali domáci opäť presilovku, ale stav sa už nemenil.

Dobrý vstup vlkov do tretiny

Vstup do druhej tretiny vyšiel Vlkom parádne a Kanko využil hneď ich prvú presilovku. V 24. minúte mal zníženie na hokejke Žilka, ale opustenú bránku netrafil. Hneď z protiútoku mohol zvýšiť žilinské vedenie Procházka, Volentierov semafor bol však proti. V polovici zápasu Říha pekne spoza brány nabil Themárovi, ale ten trafil Cibuľu iba do ramena. Následne sa prebrali aj hostia a dve Jabrockého šance si pýtali gól. Štyri minúty pred koncom tretiny urobili domáci chybu v útočnom pásme a Velecký s Valáškom mali možnosť prečíslenia dvoch na jedného. V závere akcie však Valášek opustenú časť bránky v dobrej pozícii prestrelil. V poslednej minúte hrali hostia presilovku, ale ukončila ju záverečná siréna.

Záverečná tretina bez gólov

Hneď v úvode tretej tretiny mal šancu v oslabení domáci Srnka, ale puk skončil iba na bočnej žŕdke. V 45. minúte mali domáci tlak, z ktorého premenila šanca Kanaeta, ale ani on nedokázal trafiť opustenú časť Cibuľovej brány. V 47. minúte hrali hostia presilovku, puk už-už smeroval za prekonaného Volentiera, ale nakoniec ho domáca obrana odpálila do bezpečia. V tej istej presilovke hostí však mohol znížiť Sládok, ale Cibuľa jeho pokus vyrazil vyrážačkou. Rovnako ako v pondelok v tretej tretine pribudlo vylúčení. Domáci sa len veľmi ťažko kombinačne presadzovali a tak Cibuľu ohrozovali najmä strelami obrancov od modrej. Tieto strely však žilinský brankár s prehľadom chytal. Dve minúty pred koncom vznikla pred bránou Žiliny šarvátka. V pästnom súboji si to rozdali Kanaet a Jabrocký a Jabrocký nakoniec skončil na lopatkách, čo domáce publikum ohodnotilo mohutným potleskom. 82 sekúnd pred záverečnou sirénou mal ešte tutovku Krajči, ale Volentier puk vyrazil. Minútu pred koncom Detva odvolala brankára, ale na stave sa už nič nezmenilo. Žilina tak vyhrala pod Poľanou aj druhý zápas a v sérii vedie už 3:1. Hlasy trénerov

Peter Mikula, tréner Žiliny o zápase povedal: „Chceli sme odčiniť tú našu nepodarenú prehru, čo sme utrpeli v druhom zápase a samozrejme s cieľom získať zápasy na detvianskej horúcej pôde, čo sa nám podarilo. Z tohto pohľadu môžem ja osobne byť spokojný a myslím, že aj hráči. Celá stratégia bola vychádzať z defenzívy. Myslím si, že dnešný zápas sa mohol divákom páčiť, nakoľko atmosféra bola veľmi strhujúca a domáci išli na dno svojich síl a snahy. Samozrejme, chceli tento zápas zvrátiť, aj keď sa pre nich nevyvíjal priaznivo.“

HC 07 Orin Detva – MsHK DOXXbet Žilina 1:3 (1:2, 0:1, 0:0)

Góly: 18. Říha (Pač, Hataš) – 12. Kanko (Procházka), 16. Nádašdi, 22. Kanko (Procházka, Grman). Rozhodovali: Novák, D.Konc – Junek, Stanzel, vylúčení: 8:5, navyše: Kanaet – Jabrocký obaja 10 minút za údery, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 955 divákov. Na zápasy 1:3.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM