Správy

Žilinskí poslanci začali rokovanie poďakovaním rodákovi: Tipnite si, s kým sa chce Choma aspoň na chvíľu stretnúť

Významný športový úspech žilinského rodáka, športovca, si uctili aj mestskí poslanci na svojom poslednom zasadnutí. Stretnutie so športovcom spojené s poďakovaním už avizoval aj primátor Igor Choma.

Ilustračný obrázok k článku Žilinskí poslanci začali rokovanie poďakovaním rodákovi: Tipnite si, s kým sa chce Choma aspoň na chvíľu stretnúť
Zdroj: Dnes24.sk

úspechu Slováka Petra Sagana sme už dnes informovali. Žilinský rodák sa v nedeľu stal novým majstrom sveta v cestnej cyklistike – pretekoch s hromadným štartom mužov elite a pre rodnú krajinu vybojoval historické zlato v najvyššej kategórii.

Tento úspech neostal nepovšimnutý. Poďakovanie Petrovi Saganovi navrhli zaradiť žilinskí mestskí poslanci ako prvý bod rokovania na svojom dnešnom (28.9.) zasadnutí. „Je to výsledok Žilinčana, odchovanca žilinského športu a to si určite zaslúži aj pozornosť mestského zastupiteľstva,“ odôvodnil rozhodnutie poslanec Peter Fiabáne, ktorý poďakoval v mene všetkých poslancov.

Poďakovanie vyjadril i primátor Igor Choma, podľa ktorého robí 25-ročný cyklista svojimi výsledkami dobré meno aj mestu Žilina.„Zajtra (29.9.) má byť Peter Sagan v Žiline, ak sa podarí, budem sa s ním chcieť aspoň na chvíľu oficiálne stretnúť, na radnici. A oficiálne mu poďakovať,“ doplnil Choma.

Mohlo by vás zaujímať:

Výbuch krásnych emócií po vybojovaní historického zlata: Takto sa Sagan radoval so svojou priateľkou Katkou!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM