Michal Demjanovič Iné športy

Žilinskí plavci na medzinárodných pretekoch: Padli nové rekordy!

Plavci Klubu plaveckých športov Nereus Žilina majú za sebou veľmi úspešný víkend. Na pretekoch kde štartovali získali viacero významných ocenení.

Ilustračný obrázok k článku Žilinskí plavci na medzinárodných pretekoch: Padli nové rekordy!
Zdroj: Plavecky klub Nereus

Plavci Klubu plaveckých športov Nereus Žilina majú za sebou víkend nabitý pretekmi. Časť plavcov, hlavne tých začínajúcich, si išla v rámci všeobecnej prípravy odskúšať aj dlhšie trate na Majstrovstvá stredoslovenskej oblasti v Banskej Štiavnici. Najúspešnejšia bola Zuzana Michaličková so ziskom dvoch titulov.

Skupina výkonnejších plavcov sa zúčastnila pretekov O pohár primátora mesta Topoľčany. „Tu sa najviac darilo starším žiakom, Emme Marušákovej a Matúšovi Laluhovi. Medzi juniormi to boli zase Natália Michalovičová a Alexander Hrabovský,“uviedla trénerka Edita Pavlíková

Najväčšie úspechy však dosiahla výprava 8 žilinských plavcov na medzinárodných plaveckých pretekoch Plzeňské šprinty 2016. Na 20. ročníku sa v Plzni zúčastnilo 84 klubov z 11 štátov a na štart sa postavilo 650 pretekárov spolu s kompletnou českou plaveckou špičkou.

„Bilancia našich plavcov je 27 osobných rekordov, 7 klubových rekordov, 5 medailí a 2 nové slovenské juniorské rekordy v podaní Vladimíra Štefánika. Prvý zaplával vo finále na 200m voľný spôsob časom 1:49,29 a druhý na 100m motýlik časom 53,37. Za tieto výkony získal bronzové medaile a dve strieborné si vyplával na 50m a 100m voľný spôsob,“ priblížila Pavlíková.

Vo vynikajúcej forme sa predviedol aj Jakub Gordík a na 50m a 100m znak sa preplával do A finále, kde osobné rekordy z rozplavieb ešte vylepšil a premenil na nové klubové rekordy. „K zlepšeniu klubových rekordov ešte prispeli Laura Benková na 200m voľný spôsob a David Bartáky na 50m prsia. Tak isto boli obidvaja aj s Tomášom Želikovským účastníkmi finálových súbojov. Siedmy rekord padol v podaní štvorice Želikovský, Bartáky, Gordík, Štefánik v štafete na 4×50m voľný spôsob a zároveň bola z toho cenná bronzová medaila,“ dodala trénerka.

Čítajte tiež:

FOTO: Žilinskí plavci na majstrovstvách Európy: Výkony, ktoré si zaslúžia pozornosť

Karate klub Žilina s veľkým úspechom: Víkendová medailová žatva z troch turnajov

FOTO: Úspešný žilinskí plavci
4
Galéria
Zdroj: Plavecky klub Nereus
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM