Michal Demjanovič Šport

FOTO: Žilinskí plavci na majstrovstvách Európy: Výkony, ktoré si zaslúžia pozornosť

Plavci z Klubu Nereus sa zúčastnili majstrovstiev, ktoré sa tento rok konali v Maďarsku. Aké výsledky dosiahli vo veľkej medzinárodnej konkurencii ?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Žilinskí plavci na majstrovstvách Európy: Výkony, ktoré si zaslúžia pozornosť
Zdroj: Slovenská plavecká federácia

V dňoch 6. až 10. júla 2016 sa v maďarskom mestečku Hódmezővásárhely konali Majstrovstvá Európy juniorov v plávaní. Na majstrovstvách tiež štartovali, dvaja žilinskí plavci Klubu plaveckých športov Nereus, Vladimír Štefánik a Laura Benková. V oboch prípadoch sa jedna o zverencov Juraja Skopala.

Vlado Štefánik je už skúsený pretekár, ktorý ma za sebou viacero významných medzinárodných vrcholných podujatí. Tomu sa aj napriek školským povinnostiam a neustálym zdravotným problémom, ktoré mali vplyv na jeho prípravu podarilo dvakrát prebojovať do semifinále.

„Najprv to bolo v jeho najlepšej disciplíne 100 m voľný spôsob, kde už v rozplavbách prekonal slovenský seniorský aj juniorský rekord a postúpil ako desiaty. V semifinále dokázal čas o 11 stotín ešte vylepšiť, čo mu stačilo na konečné 11. miesto," uviedla trénerka Edita Pavlíková

„Na polovičnej trati 50 m voľný spôsob sa preplával do semifinále v osobnom rekorde ako pätnásty. Potom ešte stihol výborne zaplávať v polohovkovej štafete a poobede opäť vylepšil svoje osobné maximum, vďaka čomu sa dostal na 12. miesto," dodala Pavlíková.

K vystúpeniu Laury na majstrovstvách európy hl. trénerka Edita Pavlíková povedala „Laura Benková bola nováčikom na tak významných pretekoch, čo sa podpísalo pod jej prvý štart na 100 m voľný spôsob a za svojím osobákom zaostala 14 stotín. To si však vynahradila o dva dni neskôr na dvojnásobnej trati, kde vylepšila svoj čas o 6 stotín a o pár minút neskôr v svojej doplnkovej disciplíne 100 m motýlik dokonca o 1,22 sekundy."

Okrem individuálnych disciplín boli obidvaja žilinskí plavci členmi slovenských štafiet. Kde Vlado absolvoval tri z piatich možných a Laura dokonca štyri.

Čítajte tiež:

Posily MŠK Žilina pred novou sezónou: Spoznajte nových hráčov

Záťah žilinských colníkov: Aha, čo našli Rumunke v aute! FOTO

Žilinskí plavci z klubu NEREUS
2
Galéria
Zdroj: Slovenská plavecká federácia
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM