Adela Fruckova Rôzne

Žilinskí mestskí policajti majú novinku: Toto dokážu v teréne s mobilným telefónom!

Od začiatku roka majú naši mestskí policajti k dispozícii zaujímavú novinku. Naši strážcovia poriadku využívajú nový informačný systém. A sledujte, čo vďaka nemu dokážu...

Ilustračný obrázok k článku Žilinskí mestskí policajti majú novinku: Toto dokážu v teréne s mobilným telefónom!
Zdroj: TASR

Nový informačný systém, ktorí využívajú žilinskí strážcovia poriadku, pracuje na webovom a mobilnom užívateľskom rozhraní. To znamená, že kompletná odborná policajná práca mestskej polície, vrátane administratívnych a personálnych vecí, sa po novom dokumentuje v tomto programe.

„Systém umožňuje príslušníkovi mestskej polície priamo v teréne na mobilný telefón dokumentovať udalosť, priestupok alebo iné protiprávne konanie a on-line odosielať na operačné stredisko spolu s fotodokumen­táciou“, objasňuje hovorca Mestskej polície Žilina Peter Mišejka. „Nakoľko systém pracuje s dátami GPS, automaticky lokalizuje miesto napríklad spáchaného priestupku a priradí ho ku konkrétnej ulici,“ dodáva.

Operačný dôstojník má takto prácu mestských policajtov v uliciach mesta pod kontrolou. Softvér s mapovým podkladom označuje miesta, kde sa konkrétna hliadka nachádza, čo robí a ktorú trasu prešla. Preto sa komunikácia cez rádiotelekomu­nikačné prostriedky zjednodušila.

„Mestskí policajti majú mobilnú kanceláriu v smartfóne a tým sa im v značnej miere znížila časť administratívnej práce v budove. Samozrejme z taktických dôvodov nie je možné prezentovať všetky vymoženosti systému a s tým súvisiacej policajnej práce,“ vysvetlil pre Žilina 24 hovorca.

Foto:Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM