Tomáš Batiz Hokej

Žilinskí hokejisti na mikulášskom ľade: Vrátia vlci Liptákom požičané?

Koniec prvého októbrového týždňa ponúkne hokejovým fanúšikom na Liptove ďalší zaujímavý zápas. Tentoraz sa v Enel Aréne po prvýkrát v tejto sezóne predstaví Žilina, ktorá má Mikulášanom čo vracať.

Ilustračný obrázok k článku Žilinskí hokejisti na mikulášskom ľade: Vrátia vlci Liptákom požičané?
Zdroj: TASR

Žilinu čaká v piatok ďalší, zápas vonku, v ktorom narazia na Liptákov. S tými prehrali hneď v úvodnom kole na vlastnom štadióne vysoko 7:2, keď hniezdila najmä prvá útočná formácia bratov Hunovcov. Mikulášania majú na vlastnom ľade veľmi dobrú bilanciu. V štyroch doterajších zápasoch pred vlastnými fanúšikmi prehrali len raz aj do po predĺžení s Popradom. Inak zdolali Nitru, Zvolen a v televíznom zápase Nové Zámky.

Chabá bilancia vlkov vonku

Žilinčania majú na konte o jeden zápas menej ako Liptovský Mikuláš, keďže ešte nehrali s reprezentačnou dvadsiatkou. Vonku sa predstavili v štyroch zápasoch, z ktorých si domov odviezli štyri body za výhru vo Zvolene a prehru po predĺžení v Banskej Bystrici, ďalej prehrali v Košiciach aj Nových Zámkoch. Po Poprade a Zvolene pritom majú tretiu najhoršiu defenzívu, ktorá inkasovala tridsať gólov.

Žilina s posilou v obrane, no zrejme bez Guttwalda a Stupku

Vlkov v stredu 5. októbra posilnil skúsený slovenský obrancami Peter Mikuš, ktorý naposledy obliekal dres Banskej Bystrice, do ktorej sa vrátil Branislav Kubka. Mikuš okrem Bystrice pôsobil aj v Trenčíne, Hradci Králové, Mladej Boleslavy či Košiciach, s ktorými v sezóne 2009/10 získal majstrovský titul. V poslednom zápase práve v Banskej Bystrici však vlkom nedohrali zápas dvaja hráči Guttwald po zásahu pukom a Stupka pre nešpecifikované zranenie v hornej časti tela ich štart na Liptove je teda otázny.

Zdroj: TASR

Porovnanie prvých útočných formácií

Kvalita prvej útočnej formácie je jednoznačne na strane domácich Liptákov. Bilancia bratov Hunovcov je v tejto sezóne ohromujúca, Róbert 4+7, Richard 5+5 a Rudolf rovnako 5+5. Dovedna nazbierali až 31 bodov v desiatich zápasoch a každý z nich má teda bilanciu v priemere bod na zápas. Naopak prvá žilinská formácia má štatistiky horšie aj keď majú vlci o zápas menej. Formácia v zložení Matis 3+0, Hovorka 4+4 a Handlovský 1+3 hovorí za všetko, dokopy len 15 bodov.

Prognóza zápasu

Aj keď Žilina v posledných štyroch zápasoch získala 6 bodov, pričom porazila domu Nitru či Poprad vysoko 9:2, na Liptove budú ako v prvom súboji ťahať za kratší koniec. Liptáci potvrdia víťazstvo z posledného domáceho duelu a do tabuľky si pripíšu ďalšie cenné tri body, ktoré ich udržia v hornej časti tabuľky.

Čítajte tiež:

Hokejisti Žiliny zvládli šesťbodový zápas: Popradu strelili deväť gólov!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM