Igor Petrík Správy

Žilinskí colníci kontrolovali prepravné povolenia: Za prvý polrok rozdali pokuty za niekoľko tisíc

Od začiatku roka zaznamenali žilinskí colníci niekoľko desiatok porušení predpisov zákona o cestnej doprave. V rámci kontrol si posvietli aj prepravné povolenia v medzinárodnej doprave.

Ilustračný obrázok k článku Žilinskí colníci kontrolovali prepravné povolenia: Za prvý polrok rozdali pokuty za niekoľko tisíc
Zdroj: TASR

Za prvý polrok zaznamenali žilinskí colníci 45 porušení predpisov zo zákona o cestnej doprave, z ktorých sa niektoré týkali aj prepravných povolení. Nezákonne pôsobiacim prepravcom boli udelené blokové pokuty v celkovej výške 3010 eur.

„Licencia na medzinárodnú prepravu chýbala aj zahraničnému prepravcovi z Českej republiky pri kontrole v Martine a Poliakovi odstavenom na Svrčinovci. Všetky osoby, ktoré sa dopustili porušenia, dostali podľa závažnosti na mieste blokové pokuty, pričom tieto sa za spomínané priestupky môžu šplhať až do výšky 500 eur,“ informovala Božena Chríbiková, hovorkyňa Colného úradu v Žiline. „Vodiči sa dopustili priestupku tým, že nevedeli predložiť kópiu potrebného povolenia na prevádzkovanie vnútroštátnej dopravy alebo licencie v prípade medzinárodnej dopravy. Niektorí nemali jazdný list, sprievodné doklady o prepravovanom náklade alebo ďalší typ povolenia pri preprave s tretími krajinami,“ doplnila Chríbiková.

Dodala, že počas jednodňovej akcie v mesiaci jún organizovanej Ministerstvom dopravy a mýtnou políciou, na ktorú bola prizvaná aj finančná správa, sa kontrola zamerala na prepravné povolenia zahraničných prepravcov. „Žilinskí colníci v Tepličke nad Váhom skontrolovali 18 dopravných prostriedkov. Závažnejšie porušenia nezistili.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM