Iné športy

Žilinské volejbalistky bodovali na prípravnom turnaji: Z ocenenia sa tešila aj kapitánka Grófová

Mladé žilinské volejbalistky si z prípravného turnaja priniesli pekné druhé miesto. Zabodavala aj kapitánka tímu Grófová, ktorá získala individuálne ocenenie.

Ilustračný obrázok k článku Žilinské volejbalistky bodovali na prípravnom turnaji: Z ocenenia sa tešila aj kapitánka Grófová
Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu 3.októbra sa volejbalové kadetky ŠK-ŽU Žilina, reprezentujúce Academic Žilinská univerzita (AC UNIZA), zúčastnili turnaja, ktorý organizovala TJ Novoť. Okrem pohára za druhé miesto kolektívu, si kapitánka tímu Táňa Grófová prevzala aj individuálne ocenenie pre najlepšiu hráčku celého turnaja.

Podľa trénera Žilinčaniek, Vladimíra Labdavského to bol po turnajoch vo Zvolene (4. miesto medzi juniorkami) a v Ostrave (5. miesto medzi juniorskými a ženskými družstvami) ich tretí turnaj v rámci prípravy na sezónu 2015/2016 v kategórii U18. Po peripetiách pred odchodom na podujatie, keď sa väčšina dievčat musela zo zdravotných dôvodov vzdať účasti na turnaji, družstvo odcestovalo v provizórnom zložení. „Príležitosť dostali vo väčšine staršie žiačky (U16), ktoré potiahlo duo kľúčových kadetiek, kapitánka Grófová a najskúsenejšia hráčka Soňa Švandová. Napriek uvedenému, družstvo sa zomklo a po zdolaní súperiek z Liptovského Hrádku, Andrychówa (PL) a jasnom podľahnutí domácim juniorkám, počas turnaja absolvovalo aj „vysokú školu“ volejbalu, keď ich technickou a rozumnou hrou tesne zdolali aj domáce veteránky,“ vysvetlil Labdavský.

Ako dodal, výsledkom bolo pekné druhé miesto družstva, najmä však odohranie kvalitných dvanástich setov a nové skúsenosti pre najmladšie členky družstva. Budúci víkend sa má družstvo zúčastniť prípravného turnaja v Žiari nad Hronom, potom sa už začína sezóna v súťaži kadetiek aj starších žiačok.

Foto: AC UNIZA

FOTO: Žilinské volejbalistky bodovali na prípravnom turnaji
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM