Michal Demjanovič Kultúra

Žilinské blatíčko: Podujatie, ktoré preverí výdrž a posunie zónu komfortu

Víkendové dianie v Žiline spestri aj druhý ročník prekážkového behu Žilinské blatíčko. Súčasťou behu budú rôzne prírodné a dočasné umelé prekážky.

Ilustračný obrázok k článku Žilinské blatíčko: Podujatie, ktoré preverí výdrž a posunie zónu komfortu
Zdroj: OZ Preles

Žilinské blatíčko je názov amatérskeho prekážkového behu, ktorý je určený pre širokú verejnosť. Beh sa uskutoční v žilinskom Lesoparku Chrasť, pri ktorom na vás nezostane suchá nitka. Beh je podľa organizátorov určený pre ženy aj mužov, ktorí sa vedia smiať aj po krk v blate.

Prekážkový beh je krosový beh cez rôzny terén doplnený o prekonávanie prírodných a umelých prekážok ako napríklad šplh na lane, prevaľovanie pneumatík, nosenie drevených klád a podobne. „Atraktivitu spojenia, prírody v meste, nám potvrdili reakcie pretekárov, ktorí sa na úvodný ročník pretekov zišli z celého Slovenska. Práve vďaka ich reakciám máme dôvod domnievať sa, že potenciál na rozmer pretekov je oveľa vyšší a už dnes, viac ako dva týždne pred štartom, máme prihlásených viac pretekárov ako pred rokom," povedal Vladimír Randa, riaditeľ pretekov.

Štart je naplánovaný na sobotu 8. októbra 2016 a bude prebiehať vo vlnách od 10:00 hod. Trať preteku meria približne 7 km s viac ako 20 prekážkami. Prihlásiť sa môžte na tomto odkaze.

Umiestnenie vo vlne závisí od dátumu prihlásenia na závod. To znamená kto sa skôr sa prihlási, ten bude aj skôr štartovať. Zoznam prihlásených, ako aj číslo vašej štartovnej vlny bude na stránkach preteku najneskôr deň vopred, t.j. 7.10.2016.

Zdroj: OZ Preles

Minulý rok sa preteku zúčastnilo 211 pretekárov z celého Slovenska. Víťazom mužskej kategórie a celkovým víťazom preteku sa s časom 33:00 stal Miroslav Lukáč zo Žiaru nad Hronom, medzi ženami bola prvá Miroslava Bednárová s časom 43:28.

Závod sa bude konať za každého počasia. Účastníci si môžu vybrať z dvoch možnosti ako pretek bežať. Jednou z nich sú klasické individuálne preteky alebo zvoliť si môžte aj nesúťažnú výzvu dvojíc, kde sa nemeria čas a dvojice bežia spoločne, pomáhajú si a spoločne prekonávajú tímové prekážky. Viac informácii o preteku tu.

Čítajte tiež:

Na Godzone tour sa chystá vyše 19 000 mladých: Zavíta aj do Žiliny!

FOTO: Rekonštrukcia parku Ľudovíta Štúra v Žiline: Čo všetko chcú stihnúť do konca roka?

FOTO: Žilinské blatíčko 2015
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM