Jozef Milan Samospráva

Pokus priniesť viac turistov aj investícií: Delegácia žilinskej župy vyrazila do Číny

Na stretnutí regionálnych a miestnych predstaviteľov Čínskej ľudovej republiky a krajín strednej a východnej Európy v čínskom meste Chongqing (Čchung-čching) začiatkom júla mal svoje zastúpenie aj Žilinský samosprávny kraj (ŽSK).

Ilustračný obrázok k článku Pokus priniesť viac turistov aj investícií: Delegácia žilinskej župy vyrazila do Číny
Zdroj: Dnes24.sk

Slovenskú delegáciu viedol župan Juraj Blanár s primátormi miest Žiliny Igorom Chomom, Krásna nad Kysucou Jozefom Grapom a Liptovského Hrádku Branislavom Trégerom, ktorí sú zároveň poslancami krajskej samosprávy.

Úspešná prezentácia

Slovensko sa v Číne predstavilo prostredníctvom prezentačného stánku a vystúpením na hlavnom a tematických fórach. Žilinská župa spomedzi päťdesiatky delegácií úspešne odprezentovala svoje možnosti v oblasti investícií, turizmu, kultúry, vzdelávania a podnikateľských kontaktov. „Slovensko je zaujímavé pre čínskych partnerov i tým, že v eurozóne pri súčasnej ekonomickej kríze máme najvyšší ekonomický rast spomedzi 17 krajín, ktoré používajú euro,“ uviedol pre čínske médiá župan.

Očakávania: Turisti a investície

Žilinská župa sa doposiaľ môže pochváliť spoluprácou s čínskou provinciou Zhejiang, ktorú partneri spečatili v novembri minulého roka. Čínski touroperátori a zástupcovia štátnej investičnej agentúry už navštívili aj Žilinský kraj. Očakáva sa, že návštevy prinesú svoje ovocie v podobe zvýšeného počtu turistov a prílevu nových investícií.

zdroj: Hana Danová, hovorkyňa ŽSK

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM