Rôzne

Žilinská spoločnosť získala prestížne ocenenie: Zaujala moderným systémom ochrany

Na veľtrhu prezentovalo svoje výrobky 96 firiem z viacerých krajín. Záštitu nad ním prevzalo Ministerstvo hospodárstva Slovenskej republiky.

Ilustračný obrázok k článku Žilinská spoločnosť získala prestížne ocenenie: Zaujala moderným systémom ochrany
Zdroj: TASR

Žilinská spoločnosť Jablotron Slovakia získala prestížne ocenenie pre najkrajšiu expozíciu 22. ročníka medzinárodného veľtrhu elektrotechniky, energetiky, elektroniky, automatizácie, osvetlenia a telekomunikácií ELO SYS 2016. Ocenenie si zástupcovia spoločnosti prevzali počas dnešného slávnostného otvorenia dvojdňového (11. – 12. 10.) veľtrhu na výstavisku Expo Center v Trenčíne.

Systém ochrany objektov

Spoločnosť Jablotron pôsobí na trhu od roku 1990 a patrí k najvýznamnejším výrobcom systémov ochrany objektov. Podľa produktového manažéra spoločnosti Šěpána Žiačeka elektronický systém Jablotron 100 získal mnoho ocenení na rôznych výstavách.

„Je to nový systém, ktorý užívateľovi prináša nielen ochranu objektu, ale aj rôzne automatizačné funkcie. Nie je to už iba o alarme, ktorý si zahúka, ale aj o systéme, ktorý prináša rôzne spestrenie. Užívateľ môže na diaľku cez mobilné aplikácie ovládať napríklad prístupovú bránu, zapnúť si zavlažovanie, stiahnuť si žalúzie, alebo ovládať rôzne spotrebiče,“ doplnil Žiaček.

Dodal, že systém je na trhu už asi štyri roky a za ten čas si získal veľmi veľa užívateľov. Jablotron Slovakia pôsobí na slovenskom trhu, zamestnáva 15 pracovníkov, okrem výroby a dodávok systémov zabezpečuje aj služby. V Česku sídliaca spoločnosť Jablotron alarm pôsobí celosvetovo a systémy ochrany objektov vyváža do 80 krajín celého sveta.

Na veľtrhu ELO SYS prezentuje svoje výrobky 96 firiem zo Slovenska, Českej republiky, Maďarska, Nemecka a Bulharska. Súčasťou veľtrhu je sprievodný program, na príprave ktorého sa podieľajú odborní garanti veľtrhu – Slovenský elektrotechnický zväz – Komora elektrotechnikov Slovenska, Slovenská technická univerzita v Bratislave, Fakulta elektrotechniky a informatiky STU v Bratislave, Trenčianska univerzita A. Dubčeka v Trenčíne, Únia slovenských elektrotechnikov, Zväz elektrotechnického priemyslu SR a Žilinská univerzita v Žiline – Elektrotechnická fakulta. Záštitu nad veľtrhom opätovne prevzalo Ministerstvo hospodárstva SR.

Čítajte tiež:

FOTO: Obrovský úspech žilinskej architektúry: Vyhrali sme jednu z kategórii!

V Žiline pribudne fitpark: Má slúžiť prevažne staršej generácii

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM