Samospráva

Dňa 7. 11. 2016 sa konalo v poradí 19. zasadnutie Mestského zastupiteľst

Ilustračný obrázok k článku Dňa 7. 11. 2016 sa konalo v poradí 19. zasadnutie Mestského
zastupiteľst
Zdroj: Dnes24.sk

Dňa 7. 11. 2016 sa konalo v poradí 19. zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Žiline. Na pretras sa znovu dostala mestská športová hala na Bôriku a návrh o jej odkúpení. Na zasadnutí jej poslanci venovali až 2 hodiny času.

Väčšina pooslancov za – primátor proti

Poslanci Mestského zastupiteľstva schválili návrh poslanca Martina Kapitulíka na odkúpenie športovej haly na Bôriku. Športovú halu mesto podľa Kapitulíka odkúpi za menej ako ju v minulosti predalo. „Žilinský šport po rokoch konečne dostane druhú šancu. Spolu s plavárňou, kúpaliskom a zrekonštruovaným parkom Ľ.Štúra môže na Bôriku vzniknúť unikátny športový, kultúrny a spoločenský priestor.“ uviedol poslanec na svojom oficiálnom profile.

Mestskí poslanci uznesenie schválili nadpolovičnou väčšinou. Hlasovalo zaň 19 z celkového počtu 31 poslancov mestského zastupiteľstva.

Primátor mesta Žilina Igor Choma je však proti. Podľa svojho vyjadrenia súčasný návrh nepodpíše. „Toto uznesenie nie som schopný podpísať a budem bojovať. Ak občania tohto mesta športovú halu chcú kúpiť späť a v budúcnosti ju využívať na účely, na ktoré bola voľakedy postavená, isto ju mesto kúpiť vie – za podmienok, ktoré sú však vyvážené a prijateľné pre obe strany, nie len pre tú podnikateľskú,“ uviedol primátor na svojom oficiálnom Facebooku.

Zvolanie mimoriadnej mestskej rady?

Poslanec Martin Kapitulík sa vyjadril čo by urobil ak by k takému stavu došlo: „V prípade, že to primátor nepodpíše, poslanci jeho veto zlomia 3/5 väčšinou všetkých poslancov, čo je 19 hlasov. Nakoľko už teraz za návrh hlasovalo 19 poslancov verím, že sa nám to podarí aj v prípadnom druhom kole,“ uviedol Kapitulík.

Dôvody, pre ktoré nie je schopný toto uznesenie podpísať predloží aj pred mestskú radu. „Všetky protiargumenty k materiálu schválenom na ostatnom MZ samozrejme zverejním a zvolám mimoriadnu mestskú radu,“ dodal Choma.

Zdroj: Mesto Žilina

Športovú halu na žilinskom Bôriku, ktorú Žilinčania volajú aj korytnačka, postavili v roku 1986. Svojou konštrukciou patrila k unikátnym, a to nielen na Slovensku. Hracie plochy majú 4500 metrov štvorcových, hľadisko s tribúnami ponúka 3200 miest na sedenie, pričom kapacitu možno rozšíriť sedadlami na hracej ploche až na 6000 miest.

Žilina v OBRAZOCH
15
Galéria
Zdroj: Matej Janík
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM