Igor Petrík Správy

Žilinská Kia slávi, pokorila významný miľnik: Na svete je dvojmiliónty automobil! FOTO

V závode Kia v Tepličke nad Váhom pokorili významný míľnik. Vyrobili už dvojmiliónty automobil. Je ním trojdverová Kia cee’d.

Ilustračný obrázok k článku Žilinská Kia slávi, pokorila významný miľnik: Na svete je dvojmiliónty automobil! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Už dvojmiliónty automobil vyrobili v stredu 8. apríla v závode Kia Motors Slovakia v Tepličke nad Váhom. „Je ním trojdverová športová verzia modelu Kia cee’d bielej farby, vybavená 1,6-litrovým benzínovým turbo motorom, ktorú závod v týchto dňoch exportuje zákazníkovi do Belgicka. V nadväznosti na úspešný výrobný výsledok dosiahnutý v roku 2014, je to pre spoločnosť ďalší významný míľnik,“ povedal hovorca spoločnosti Jozef Bačé.

Ako ďalej doplnil, v minulom roku Kia vyrobila viac ako 323-tisíc automobilov a 493-tisíc motorov, čím opätovne navýšila svoju produkciu v porovnaní s rokom 2013 o tri percentá.

„Od spustenia sériovej výroby v roku 2006 produkcia v našom závode kontinuálne rástla. Postupne sme sa vďaka našim výsledkom zaradili medzi najväčších výrobcov a exportérov na Slovensku, čím prispievame nielen k ekonomickému rozvoju žilinského regiónu, ale aj celej krajiny. Aj napriek zložitej situácii na medzinárodnom automobilovom trhu, svoje aktivity rozvíjame aj v súčasnosti. Aktuálne sa pripravujeme na spustenie tretej pracovnej zmeny v hale na výrobu motorov,“ povedal Eek-Hee Lee, prezident a CEO spoločnosti Kia Motors Slovakia.

Foto: Kia Motors Slovakia

Závod Kia v Tepličke nad Váhom vyrobil dvojmiliónte auto
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM