Lukáš Zavacký Krimi

Žilinskí policajti o podpálených autách v Hájiku: Obvinili sme štvoricu mužov! Podrobnosti vnútri

Podľa vlastných slov odhalili žilinskí policajti štyroch mužov, ktorí koncom apríla zapálili osobné autá Kia Sportage na sídlisku Hájik v Žiline a Citroën Berlingo v Rajci.

Ilustračný obrázok k článku Žilinskí policajti o podpálených autách v Hájiku: Obvinili sme štvoricu mužov! Podrobnosti vnútri
Zdroj: Policajný zbor SR

Ide 23-ročného Štefana, 19-ročného Jaroslava, 31-ročného Rudolfa a 27-ročného Lukáša, ktorí sa podľa policajnej správy vopred dohodli a na sídlisko Hájik v Žiline si priniesli v umelohmotnej fľaši benzín.

„Podpálili Kiu Sportage a ušli. Následkom požiaru došlo k úplnému zničeniu motorovej časti vozidla a interiéru s odhadnutou škodou asi 10 tisíc eur. Od horiaceho vozidla sa zapálili aj autá Volkswagen Golf a Renault Megane, na ktorých vznikla škoda takmer 12 tisíc eur,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa, Jana Balogová.

Ako povedala ďalej, v rovnaký deň vykonali podobný čin v Rajci na zaparkovanom Citroëne Berlingo.

„Poverený príslušník polície obvinil štvoricu mužov z prečinu poškodzovania cudzej veci spáchaného formou spolupáchateľstva a v prípade preukázania viny im hrozí trest odňatia slobody šesť mesiacov až tri roky,“ dodala J. Balogová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM