Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Žilinčania si užívajú krásnu jar: FOTO z Bôrického parku

Víkend bol ako stvorený na vychádzku do prírody či návštevu mestskej oddychovej zóny. Žilinčania tak trávili teplé jarné dni aj v Parku Ľudovíta Štúra. Ten žil pohybom a zábavou ešte v podvečerných hodinách.

Ilustračný obrázok k článku Žilinčania si užívajú krásnu jar: FOTO z Bôrického parku
26
Galéria
Foto: Soňa Vanovčanová / Zdroj: zilina.dnes24.sk

Po niekoľkoročnej rekonštrukcii bol v novembri roku 2017 verejnosti sprístupnený Park Ľudovíta Štúra v mestskej časti Žilina – Bôrik. V priestoroch Parku Ľudovíta Štúra počas rekonštrukcie pribudlo množstvo športových i oddychových zón a tiež plochy pre rodinné pikniky. Ako vyzeral sobotný podvečer v Bôrickom parku?

Teplý víkendový deň vytiahol do rekreačných častí Žiliny nielen rodičov s deťmi, ale aj športovcov a seniorov. Keďže teploty vzduchu v meste dosahovali okolo 25 °C a slnečné počasie bolo naklonené aktivitám vonku, v Bôrickom parku sa pohybovalo množstvo cyklistov, korčuliarov, bežcov i rodičov so svojimi najmenšími ratolesťami, ktoré zdokonaľovali svoje schopnosti na detských ihriskách a preliezačkách. Na svoje si prišli aj psíčkari, milovníci loptových hier či piknikoví nadšenci.

Návštevníci využili desiatky nových lavičiek a tiež stoly, ktoré poskytujú priestor na oddych, piknik, šach či iné spoločenské hry. Park je prispôsobený aj pre psíčkarov. Okrem prvkov určených pre športovanie a zábavu psov pribudli na tejto ploche aj eko toalety pre psov. Jarnú atmosféru parku zvýrazňovala čerstvá zeleň a množstvo zakvitnutých narcisov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM