Správy

Žilinčania sa nudiť nebudú: Začiatok septembra je nabitý programom

Podujatia v plnom prúde. Žilinčania sa môžu tešiť na koncerty, športové aktivity či filmový festival.

Ilustračný obrázok k článku Žilinčania sa nudiť nebudú: Začiatok septembra je nabitý programom
Foto: Soňa Vanovčanová / Zdroj: zilina.dnes24.sk

Filmový festival Slnko na skalách, ktorý sa uskutoční od stredy 5.septembra do nedele 8. septembra, je ďalším podujatím Žilinského kultúrneho leta. Podľa hovorkyne mesta Žilina Barbory Zigovej je určený priaznivcom outdooru a vysokohorskej turistiky.

Doplnila, že festival je rozdelený na dve časti. "V stredu a vo štvrtok (5. 9.) sa v kinosále mestského úradu premietajú filmy s témou outdoorových aktivít a športu. Návštevníci sa tiež môžu tešiť na poučné a zaujímavé prezentácie a diskusie, " uviedla Zigová.

Od piatka sa festival presunie do kempu Slnečné skaly v Poluvsí, kde sa predstavia zaujímaví hostia, pripravené sú tiež workshopy, program pre deti, burza turistického výstroja či koncerty.

Ďalším podujatím Žilinského kultúrneho leta je dvanásty ročník futbalového podujatia Sever proti Juhu alebo Žilinčania sa bavia futbalom.

„Od štvrtka do piatka sa Námestie Andreja Hlinku premení na futbalové ihrisko. Súčasťou štvrtkového programu bude aj stretnutie v plážovej hádzanej medzi Výberom mesta Žilina a Hádzanárskym klubom Malá Fatra. Tímy si zmerajú sily od 16. hodiny,“ uviedla Zigová.

V piatok bude pre deti a ich rodičov pripravená Burza športových klubov, kde predstavia činnosť a aktivity športové kluby zo Žiliny. Deťom tak uľahčia voľbu pri hľadaní najvhodnejšej športovej disciplíny.

Mariánske námestie bude vo štvrtok (5. 9.) patriť medzinárodnému festivalu spoznávania rôznorodosti ľudí s názvom Inter nos. „Jeho súčasťou budú sprievodné programy a divadelné, hudobné, literárne či výtvarné predstavenia. Festival nadviazal na Jašidielňu, ktorá sa každoročne konala v Žiline prvý septembrový týždeň,“ vysvetlila Zigová.

V piatok ožije Mariánske námestie obľúbeným podujatím Záverečná, na ktorom sa už tradične rozlúčime s letom a letnými prázdninami.

„Návštevníci sa môžu tešiť na vystúpenia kapiel Lineup, Dave Brannigan, Heľenine oči a Ja, Ty a Rolo,“ uzavrela hovorkyňa mesta Žilina.

Foto ilustračné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM