Zuzana Gadušová Samospráva

Žilinčania, pozor na dôležitú zmenu: Pre práce na križovatke Tesco týždeň obchádzky!

Trpezlivosť budeme musieť mať s touto frekventovanou križovatkou aj naďalej. Najbližšie obmedzenie bude trvať až týždeň. Z jednej strany križovatky prejde len MHD a SAD doprava, osobné autá však nie.

Ilustračný obrázok k článku Žilinčania, pozor na dôležitú zmenu: Pre práce na križovatke Tesco týždeň obchádzky!
Foto: Zuzana Gadušová / Zdroj: Dnes24.sk

Práce na križovatke pokračujú a s tým prišli aj obmedzenia pre vodičov. Polícia upozorňuje na čiastočnú uzávierku cesty I/18 – križovatka TESCO Žilina. Ta bude aktuálna od 08.30 hod. 29. septembra až do 5. októbra.

Konkrétne ide o ľavé odbočenia v smere Košická – Nemocničná, Predmestská – Na Horevaží. A ďalej aj priamy smer Košická – Predmestská. Výnimkou sú len SAD, DPMŽ a vozidlá nákladnej dopravy so sídlom v SAD. Uzávierka bude čiastočne uzavretá v jazdnom pruhu dlhom 2000 m. „Dôvodom uzávierky je čiastočná modernizácia cestnej svetelnej signalizácie – výluka svetelnej signalizácie,“ uviedol hovorca polície Radko Moravčík.

Túto križovatku budú môcť vodiči obísť. „Cestná premávka bude usmernená prenosným dopravným značením a dopravným zariadením na ul. Na Horevaží smer Čadca, Bratislava, Rajec a centrum. Polícia bude dopravnú situáciu v predmetnom úseku monitorovať. V prípade potreby bude cestnú premávku riadiť a usmerňovať, najmä v čase dopravných špičiek,“ vysvetlil Radko Moravčík.

Polícia žiada vodičov motorových vozidiel o zvýšenú pozornosť v tomto úseku, trpezlivosť, ohľaduplnosť a dôsledné rešpektovanie pokynov policajtov a dopravného značenia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM