Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Žilinčania neprehliadnite:Kompletný PREHĽAD zmien grafikonu prímestských autobusov

Decembrové zmeny v cestovaní sa týkajú nielen grafikonu železničnej dopravy, ale aj prímestskej dopravy. Žilinská SAD prináša už v najbližších dňoch vyše 300 zmien. Ktoré sa týkajú nášho okresu?

Ilustračný obrázok k článku Žilinčania neprehliadnite:Kompletný PREHĽAD zmien grafikonu prímestských autobusov
Zdroj: ŽSK

Podľa informácií Slovenskej autobusovej dopravy Žilina (SAD ZA) sa zmeny cestovných poriadkov prejavia už 10. decembra. Tieto zmeny vychádzajú z dátumu zmien grafikonu železničnej dopravy.„Väčšina zmien súvisí s prípojmi na vlakové spojenia a návozom zamestnancov do práce. Ostatné zmeny sa týkajú menších úprav časov podľa dopravnej situácie na jednotlivých linkách,“ uvádza SAD ZA.

Pribudnú večerné spoje

Ako uvádza SAD ZA, pozitívom sú najmä zmeny, kedy vychádza v ústrety cestujúcim, ktorým končí pracovná doba o 21:00 hod. Táto situácia sa prevažne týka zamestnancov a návštevníkov obchodných centier. Už v minulosti boli zavedené spoje o 21:30 hod. zo Žiliny do Bytče, Kysuckého Nového Mesta, Terchovej, Strečna a Višňového, Rajca.

„Od 10.12.2017 za­vádzame nové spoje s odchodom zo Žiliny o 21,30 hod. do Diviny a Dlhého Poľa,“ uvádza sa na stránkach SAD ZA.

Lepšie spoje z Kysúc do Žiliny

Zavedené tiež budú nové spoje na Kysuciach z Bystrickej doliny priamo na železničnú stanicu v Krásne nad Kysucou s priamou nadväznosťou na vlaky do a zo Žiliny. Celkovo ide o 6 spojov, konkrétne 3 ranné prípoje na vlaky o 4:34, 5:51, 6:51 hod. do Žiliny a tri poobedné spoje od vlaku zo Žiliny o 14:11, 15.11, 16:11 hod.

Tieto spoje riešia nepriaznivú dopravnú situáciu na ceste medzi Žilinou a Čadcou, kde sa výrazne zvyšuje doba jazdy a preto zavádzame priame spojenie autobusu a vlaku. Cestujúci bude mať túto prepravu lacnejšiu a hlavne rýchlejšiu a to v niektorých prípadoch aj o cca 10 minút. Tento projekt realizujeme po vzájomnej spolupráci so Žilinským samosprávnym krajom, spoločnosťou Integrovaná doprava Žilinského kraja a Železničnou spoločnosťou Slovensko.

Cesty sú stále preplnené

„Dobrou správou pre cestujúcich je, že v žiadnej oblasti, kde prevádzkujeme naše služby sa neznižujú štandardy a rozsah dopravnej obslužnosti. Popri vykonávaných zmenách našim hlavným cieľom je úprava prepravných časov, čím sa snažíme prepravu cestujúcich čo najviac zrýchliť. Žiaľ niekedy z dôvodu priepustnosti komunikácií sa tento zámer realizovať nedá. Cesty sú preplnené autami, ale tu treba vyzdvihnúť, že jedným z kľúčových riešení je práve voľba kvalitnej a modernej hromadnej dopravy,“ dodáva generálny riaditeľ SAD Žilina Peter Pobeha.

Kliknite si na OBRÁZOK nižšie, nájdete TU všetky zmeny prehľadne!

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zmeny v cestovnom poriadku SAD Žilina
1
Galéria
Zdroj: zilina.dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM