Jakub Forgács Hokej

Žilinčania na Štefana hrali proti Trenčínu: Pod hradom Matúša Čáka však bodovať nedokázali

Žilinskí hokejisti nezaháľajú ani cez sviatky. Na zimnom štadióne v Trenčíne si zmerali sily s domácimi. Veľmi sa im však nedarilo.

Ilustračný obrázok k článku Žilinčania na Štefana hrali proti Trenčínu: Pod hradom Matúša Čáka však bodovať nedokázali
Zdroj: TASR

Trenčín nastúpil v špeciálnej sade retro dresov, ktoré po zápase pôjdu do dražby. Dominoval na nich znak Dukly, ešte z čias československej ligy. Trenčin začal zápas aktívne. Už prvá presilová hra priniesla úvodný gól zápasu. Drgoňova strela od modrej čiary prekvapivo skončila za Tomekovým chrbtom. Vyrovnať mohol o tri minúty pri početnej výhode Richard Huna, ale medzi kruhmi mu puk preskočil hokejku. Aktivitu na stranu hostí preklopili dve presilové hry v rýchlom slede, no po chybe na modrej čiare mohol navýšiť v samostatnom nájazde náskok Dukly Dlouhý. Rehákov pokus v 13. min iba opečiatkoval hornú žŕdku brány vlkov. O štyri minúty rovnako pochodil aj Šišovský.

Trenčania mali ideálny vstup do druhej tretiny. V 23. min zabojoval v rohu klziska Koyš, ponúkol puk Hudecovi, ktorý strelou k žŕdke pridal druhý úspech Dukly. O dve minúty vystihol prihrávku Žilinčanov na modrej čiare Gašparovič a po sóle cez celé klzisko strelou švihom ponad lapačku zabezpečil domácim trojgólové vedenie. Kormidelník hostí na to reagoval oddychovým časom. Vlci sa snažili zodvihnúť hlavy. Kombinácia prvého útoku so zakončením Handlovské však našla iba pripraveného Cháberu a úspech v podobe gólu nepriniesla ani následná presilová hra hostí. V 34. min bol Novák v samostatnom nájazde faulovaný. Dorážka Dlouhého síce skončila v sieti, ale až po odpískaní. Z trestného strieľania Novák úspešný nebol. O minútu na to sa Homérova strela odrazila od Stupkovych korčúľ a na prekvapenie všetkých, skončila v sieti 3:1.

Pred poslednou tretinou sa očakávala zvýšená aktivita na hokejkách hostí. Paradoxne sa však do šancí dostávali domáci. V 42. min zrazená strela Petrovického preletela ponad Tomeka, no v poslednej chvíli ju spred bránkovej čiary upratala obrana. O tri minúty nesadol dobre puk Melichárekovi a Gašparovič nechal vyniknúť gólmana. Stále sa hral hokej zo strany na stranu a napokon o jeho osude definitívne rozhodol Pavlikovský, ktorý od pravého kruhu do siete dorazil vyrazenú strelu Nechalu. Parádnu bodku za zápasom dal ešte tri minúty pred koncom skúsený Homér strelou od modrej čiary, keď trafil puk presne k žŕdke a znížil na konečných 4:2.

Hlasy po zápase

Jerguš Bača, asistent trénera Žiliny: „Chceli sme odčiniť zlý domáci zápas s Popradom. Nevstúpili sme do zápasu dobre a priskoro sme prehrávali. Vytvorili sme si dve či tri dobré šance, ale Trenčín šiel do vedenia. V druhej tretine nás podržal brankár, pretože sme urobili niekoľko hrubíc. Škoda nájazdu Stupku, ktorý nepremenil. V tretej tretine sme vrhli všetko do útoku, ale Trenčín už víťazstvo nepustil z rúk.“

Marcel Hanzal, asistent trénera Trenčína: „Tiež sme chceli po nevydarenom zápase v Skalici zabodovať, lebo tabuľkové rozdiely sa neúprosne stierajú. Začali sme aktívne a pribrzdili nás dve oslabenia. Aktivitou sme odskočili na viac gólov a snažili sme sa to udržať. Sme veľmi radi, že sa nám podarilo vyhrať a získali sme tri body.“

HK Dukla Trenčín – MsHK DOXXbet Žilina 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)

  • Góly: 4. Drgoň (Gašparovič, Nemec), 23. Hudec (Koyš), 25. Gašparovič (Melichárek), 54. Pavlikovský (Nechala, Dlouhý) – 35. Stupka (Homer, Novotný), 58. Homer (Škoda, Handlovský)
  • Rozhodovali: Mullner – Návratek, Výleta
  • Vylúčení: 4:4
  • Presilovky: 1:0
  • Oslabenia: 0:0
  • 2438 divákov

Pozrite si kompletnú tabuľku Tipsport Ligy.

Foto: ilustračné

Vlci cestovali do Trenčína: Takto hrali proti domácim
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM