Soňa Vanovčanová Iné športy Šport

Žilinčania deklasovali Piešťancov: Sledujte to skóre! FOTO

Rugbisti Rugby clubu Žilina Bears odohrali v Trnovom už druhý duel v pätnástkovej Respect lige. Svojho súpera z Piešťan nešetrili.

Ilustračný obrázok k článku Žilinčania deklasovali Piešťancov: Sledujte to skóre! FOTO
7
Galéria
Zdroj: zilina.dnes24.sk

Podľa informácií Michala Kolárika z RC Žilina Bears, Žilinčania v druhom domácom jesennom vystúpení nenechali nič na náhodu a od úvodu zatlačili svojho súpera z Piešťan do defenzívy. Čoskoro prišla prvá päťka, ktorú položil premiérovo v žilinskom drese taliansky rojník Luca Bonanni a prišli aj ďalšie.

„Skóre sa v polčase zastavilo na hodnote 26:3, keď súper z Piešťan skóroval iba z trestného kopu. V polčase Medvedi prestriedali, ale skóre ešte navýšili a súpera nakoniec poslali domov po víťazstve 57:10. Do tabuľky si pripísali štyri body za výhru a ďalší bod za štyri a viac položení v zápase“, uviedol Kolárik.

„Ešte pred duelom mužov sa v Trnovom premiérovo stretli v sedmičkových zápasoch aj ženy Žiliny s dievčatami z Piešťan a Slovana. Žilinčanky v zostave Frniaková, Mikšíková, Ďurneková, Birčiaková a Zvaríková síce prehrali 17:22 a 5:12, ale zanechali na ihrisku všetky sily a ukázali aj so súperkami, že ženské rugby má na Slovensku veľké predpoklady k napredovaniu“, doplnil Michal Kolárik.

Ďalší duel odohrajú Žilinčania až v novembri, keď v domácom prostredí privítajú tím Rugby klubu Bratislava.

Zostava a body RC Žilina Bears: Šefár (5), Bazger, Csanadi, Birčiak (5), Hauptvogel (5), Bonanni (5), Bardun, Kovács, Peter (5), Majerčík, Kysela, Rakič (5), Orban (5), Kolárik, Hodás (2+2), striedali: Hosmaj, Šuták (5), Srogončík, Lašák, Regec (2+2+2), Benčík + TP.

Poradie po neúplnom 2. kole:
1. RC Slovan Bratislava 1 1 0 0 36:10 5
2. RC Žilina Bears 2 1 0 1 67:46 5
3. RK Bratislava 1 1 0 0 43:24 5
4. RUC Piešťany 2 0 0 2 34:100 1

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: zilina.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM