Zuzana Gadušová Kultúra

Žilinčania budú mať nové piknikové miesta: Mesto chce rozšíriť lesopark!

V lesoparku plánuje mesto veľa zmien pre lepší a kvalitnejší oddych. Aké zmeny to budú a na čo nové sa môžeme tešiť? Prečítajte si v článku.

Ilustračný obrázok k článku Žilinčania budú mať nové piknikové miesta: Mesto chce rozšíriť lesopark!
Zdroj: TASR

Mesto chce rozšíriť rekreačný zónu lesopark, smerom od sídliska Solinky. „V tomto roku pripravujeme projekt rozšírenia Lesoparku Chrasť smerom od Soliniek, v západnej časti Lesoparku, na parcele 4 947. Plocha určená na revitalizáciu má výmeru 2,6 ha. Cieľom je vytvoriť ekologicky stabilný systém, ktorý by bolo čo možno „najbezúdržbo­vejší“, nízko nákladový a trvalo udržateľný,“ uviedol hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.

Žilinčania budú mať dlhšiu a krajšiu prechádzku pomedzi novú zeleň. A po realizácií noviniek mesta, budú môc piknikovať v lesoparku. „Pri realizácii vysadíme cca 250 kusov drevín, ktoré budú vo forme plošných drevinových formácií charakteru lesa, charakteru sadu, ektónového pásma a kolekcie solitérnych dubov. Vybudujeme 1 500 metrov pocitových chodníkov. Súčasťou plochy bude aj prekážková dráha, stojany na bicykle, oddychové plochy a „piknikové“ miesta,“ skonštatoval Pavol Čorba.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM