Adela Fruckova Kultúra

Žilinčania, bez tohto by ste nový týždeň začať nemali: Stačí jeden klik a máte po ruke šikovný PREHĽAD

Nový týždeň je tu! Aby ste boli pripravení nielen na svoje pracovné či školské povinnosti, máme pre vás šikovný ťahák na chystané akcie. Nájdete v ňom prehľad niekoľkých podujatí, na ktoré sa v Žiline oplatí skočiť.

Ilustračný obrázok k článku Žilinčania, bez tohto by ste nový týždeň začať nemali: Stačí jeden klik a máte po ruke šikovný PREHĽAD
Zdroj: TASR

FILMOVÉ PONDELKY: ZVONKY ŠŤASTIA

1.2. 2016 o 19:00, Klub Kolečko

Kočovné Kino Bastard (OZ PreNos) v spolupráci s Klubom Kolečko Vám každý pondelok prinesú zaujímavé dokumentárne aj hrané filmy. Tešte sa na diskusie s tvorcami aj odborníkmi. Tentokrát pôjde o premietanie filmu Zvonky šťastia, bizarný dokument o rómskych fanúšikoch Gotta a Rolinsovej.

MASKY ZIMNEJ LÁSKY (RADOVÁNKY A KRÁSA V BIELOM)

do 13.2. 2016, Považské múzeum

Považské múzeum v Žiline v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja v spolupráci s FOART a KELLYFOTOATELIÉR pripravili netradičnú výstavu dvoch popredných slovenských fotografov, ktorí nezávisle na sebe, v rôznom časovom období, fotografovali fašiangové masky a zimné motívy v Rajeckej doline, na Orave a na Kysuciach, ktorými sa inšpiroval akademický maliar Vladimír Kompánek.

DALIBOR JANDA SO SKUPINOU PROTOTYP

3.2. 2016 o 19:00, Dom Odborov

V bezmála dvojhodinovej show českej hudobnej legendy za sprievodu pôvodnej kapely Prototyp si môžete užiť tie najväčšie hity.

MESIAC ARCHITEKTÚRY

do 28.2., Považská galéria

Považská galéria umenia v Žiline v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, Slovenská komora architektov a Spolok slovenských architektov Vás a Vašich priateľov pozývajú na otvorenie výstav v rámci podujatia Mesiac architektúry v Považskej galérii umenia.

12. ŽILINSKÝ FESTIVAL FAŠIANGOVÝCH MASIEK

5.2. o 14:30 pred Mestským úradom v Žiline

Už po dvanásty krát prejde v piatok 5. februára 2016 žilinskými ulicami karnevalový sprievod fašiangových masiek, do ktorého sa zapojí vyše 400 rôznych masiek z celého Slovenska. Ako zahraničný hosť sa predstaví divadlo KVELB z Českých Budejovíc. Osobnosťou tohtoročného karnevalu bude známa žilinská knihárka Lida Mlichová. Nebude chýbať ani tradičné pochovávanie basy a na záver karnevalu vystúpi skupina LOJZO.

ENJOY VIDEOOLDIES

6.2. o 21:00, *enjoyclub

Miroslav Kukoo Kukla je fenomén, ktorý keď zažijete, chcete znovu. Ak sa máte chuť zabaviť na skutočných hitoch 90.rokov, ENJOYVideooldies je podujatie pre vás a tým pravým sobotným oddychom. Videooprojekcie, fotky do ruky, súťaže a nezabudnuteľná atmosféra.

ZVEDAVÝ SLONÍK

7.2. o 16:00, Bábkové divadlo

Chcete vedieť, odkedy majú slony dlhé choboty? Tak poďte s nami do Afriky! Inscenácia získala ocenenie Dosky 2015 za Najlepší kostým. Nedeľné predstavenie pre verejnosť.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM