Soňa Vanovčanová Kultúra

Žilinčania, ako dobre poznáte Lietavský hrad? Otestujte sa

Lietavský hrad patrí v súčasnosti medzi najkrajšie a najväčšie zachované zrúcaniny na území Slovenska. Prešiel rozsiahlym historickým vývojom, viacerými prestavbami a vystriedal aj desiatky majiteľov. Čo o ňom viete? Prevetrajte si svoje poznatky v krátkom kvíze.

Ilustračný obrázok k článku Žilinčania, ako dobre poznáte Lietavský hrad? Otestujte sa
Zdroj: TASR

Hrad, ktorý leží 10 kilometrov od Žiliny je známym turistickým lákadlom pre tisícky návštevníkov ročne. Zrúcanina bola podľa združenia na záchranu Lietavského hradu (ZnZLH) dlhodobo v havarijnom stave. A tak dobrovoľníci zo ZnZLH začali v roku 1999 s prvými záchrannými a čistiacimi prácami v hradnom areále. Od konca deväťdesiatych rokov bol hrad zrekonštruovaný natoľko, že v jeho časti bola v roku 2017 sprístupnená expozícia.

Čaká na vás 10 otázok týkajúcich sa najmä dejín Lietavského hradu. Ku každej z nich máte tri možnosti a správna je vždy len jedna. Avšak pozor, na odpoveď na každú otázku máte len 15 sekúnd. Ak nestihnete odpovedať do limitu, otázka bude hodnotená ako nezodpovedaná. Kvíz bude okamžite vyhodnotený a vy zistíte, na koľko otázok ste odpovedali správne.

Kvíz môžete kedykoľvek opakovať a vylepšovať si svoje skóre. Výsledok kvízu môžete jednoducho, jediným kliknutím, zdieľať na facebooku a pochváliť sa ním i vaším priateľom. Tak poďte do toho…

Hrajte tu: Na skalnatom brale stojí hrad: Ako dobre poznáte Lietavu?

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM