Správy

Žilinčan Ján Marosz zložil poslanecký sľub: Nahradil Daniela Lipšica

Náhradník zložil poslanecký sľub v úvode 10. schôdze Národnej rady SR. Ján Marosz sa vo voľbách nachádzal na kandidátke OĽaNO na 10. mieste.

Ilustračný obrázok k článku Žilinčan Ján Marosz zložil poslanecký sľub: Nahradil Daniela Lipšica
Zdroj: TASR

Daniela Lipšica (OĽaNO-NOVA) nahradil v Národnej rade (NR) SR Ján Marosz. Náhradník zložil poslanecký sľub v úvode 10. schôdze Národnej rady SR.

Poslanecký sľub

„Sľubujem na svoju česť a svedomie vernosť Slovenskej republike. Svoje povinnosti budem plniť v záujme jej občanov. Budem dodržiavať ústavu a ostatné zákony a pracovať tak, aby sa uvádzali do života,“ sľúbil.

Poslanci sľub skladajú tak, že po jeho verejnom prečítaní položia pravú ruku na Ústavu SR, povedia „sľubujem“, podajú ruku predsedovi parlamentu a podpíšu sa. Odmietnutím sľubu alebo zložením sľubu s výhradou stráca poslanec mandát.

Lipšic sa vzdal mandátu po nehode, pri ktorej zrazil chodca a ten následne zomrel. Personálne zmeny si vyžiadali aj úpravu zloženia výborov. Poslanci budú voliť nového predsedu Osobitného kontrolného výboru NR SR na kontrolu činnosti Slovenskej informačnej služby. Post patrí opozícii, ktorá navrhla Gábora Grendela z klubu OĽaNO-NOVA.

Čítajte tiež:

Lipšica v parlamente nahradí Žilinčan Ján Marosz (37)

Mesto Žilina boduje: V poslednom období získalo viaceré ocenenia

Foto: TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM