Správy

Žilina zažila svadbu, aká na Slovensku ešte nebola: Sobáš Slávky a Petra sa zapísal do histórie!

V Žiline sa uskutočnila naozaj netradičná svadba. A to až taká, že podobnú nie iba naše mesto, ale celé Slovensko ešte nikdy nezažilo. Veľký deň D Slávky a Petra sa zapísal do histórie!

Ilustračný obrázok k článku Žilina zažila svadbu, aká na Slovensku ešte nebola: Sobáš Slávky a Petra sa zapísal do histórie!
Zdroj: Dnes24.sk

Žilina bola svedkom naozaj výnimočnej svadby. Novomonaželov so sluchovým postihnutím totiž sobášila sluchovo znevýhodnená poslankyňa. Tá celý obrad tlmočila do posunkového jazyka. Podľa hovorcu mesta sa tak udialo prvýkrát v histórii Slovenska.

Slávku a Petra Kolarčíkovcov sobášila v sobotu na Radnici mesta Žilina Janka Filipová. Sluchovo znevýhodnená poslankyňa Mestského zastupiteľstva v Žiline.

Podľa Pavla Čorbu, hovorcu mesta Žilina, je to prvýkrát v histórii Slovenska, keď poslankyňa vykonávala svadobný obrad spojený so simultánnym prekladom do posunkového jazyka.

Hovorca doplnil, že túto možnosť ocenili aj samotní novomanželia. „Zároveň sa cez obrad nemuseli pozerať bokom na tlmočníka posunkového jazyka, ale tlmočenie mali zabezpečené priamo od sobášiacej poslankyne,“ priblížil hovorca.

„Aj títo ľudia môžu rásť, kvitnúť a prinášať ovocie, len musia mať primeranú starostlivosť, oporu a priaznivé podmienky,“ vyjadril sa Patrik Groma, prvý zástupca primátora mesta Žilina.

Foto: mesto Žilina

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM