Martin Žákovič Hokej

Žilina vzdala boj o play off. Končia Hunovci, Škoda aj Harant.

Žilina - Po tom, čo posledný tím extraligovej tabuľky MHC Martin kvôli finančným ťažkostiam opustilo sedem hráčom, čaká podobný exodus aj na deviatu Žilinu. Kufre si zatiaľ balia štyria kľúčoví hráči.

Ilustračný obrázok k článku Žilina vzdala boj o play off. Končia Hunovci, Škoda aj Harant.
Zdroj: TASR

Situácia je o to paradoxnejšia, že Žilinčania z posledných troch zápasov získali 7 bodov a stiahli stratu na ôsmy Poprad, ktorý okupuje posledné miesto zaručujúce postup do vyraďovacích bojov, na hrateľných 11 bodov. Do konca základnej časti pritom ostáva ešte 16 duelov. „Chceme dať priestor mladým hráčom,“ znie stručné vyjadrenie športového manažéra Žiliny Dušana Kapustu. Za rozpustením hlavnej osi kádra však môžeme hľadať snahu ušetriť finačné prostriedky. Žiline, ktorá sa dlhodobo borí s nízkymi návštevami a diváckym nezáujmom, tento krok fanúšikov iste neprinesie.

Prvým na rane je Škoda

Prvým oficiálne odchádzajúcim je najproduktívnejší útočník „vlkov“ Vladimír Škoda. 37 bodov v 40tich zápasoch v slovenskej extralige oslovilo u našich západných susedov viacero tímov, napokon boj o 29-ročného centra vyhral jeho materský klub z Českých Budějovíc. „Vladimír Škoda je našim odchovancom, ktorých sa snažíme neustále sledovať a mať o nich prehľad. Na Slovensku sa mu darilo a chceme mu ponúknuť príležitosť, ktorú predtým u nás nedostal,“ prezradil pre klubový web športový manažér Českých Budějovíc Petr Sailer a pokračoval: „Svojou dôraznou hrou a dobrým korčuľovaním by mohol byť dobrým doplnením nášho kádru. V utorok sa hlási trénerom a zapojí sa do prípravy s naším tímom.“ Škoda sa s aktuálne 11. tímom českej najvyššej súťaže dohodol na spolupráci do konca sezóny.

Do Budějovíc zrejme aj Harant, Hunovci do Kazachstanu

"Niektorí hráči majú zaujímavé ponuky z iných klubov, no dúfam, že mužstvo zostane pohromade. Naopak, radi by sme angažovali nejaké posily na post stredného útočníka a do obrany. Chceme totiž ešte zabojovať o play-off,“ povedal dúfajúc pre osporte.sk ešte po nedeľnom stretnutí so Zvolenom hlavný tréner Žiliny Slavomír Chlebec. Azda už tušil, že Škoda je jednou nohou v českej extralige, pričom jeho kroky by mal na juh Čiech nasledovať podľa našich informácii aj jeho bývalý spoluhráč zo Žiliny, obranca Tomáš Harant.

Bratia Hunovci, ktorí Žilinu posilnili len nedávno po nedobrovoľnom odchode z Košíc a okamžite sa zaradili k ťahúňom, majú zas namierené do tímu kazašskej najvyššej súťaže Ertysu Pavlodar, kde pôsobia aj Slováci Hujsa s Matejkom.

S koncom štvorice hokejistov Žilinčanom odišlo hneď 93 kanadských bodov a boj o play off tak pod Dubňom zrejme zabalili. Žilina sa tak pomaly môže sústreďovať na udržanie 7 bodového náskoku pred Martinom a vyhnutie sa barážovým bojom.

zdroj: hokejcb.cz, osporte.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM