Stanislav Černák Hokej

Žilina vyzve v baráži Detvu: Tréner Mikula zo súpera spod Poľany nadšený nie je!

Štartuje baráž o extraligu. Žilinskí hokejisti budú o extraligovú príslušnosť bojovať proti prekvapujúcemu víťazovi I. ligy, hráčom Detvy. Tréner Peter Mikula nie je nadšený zo súpera. Pozrite si aj rozpis jednotlivých barážových stretnutí.

Ilustračný obrázok k článku Žilina vyzve v baráži Detvu: Tréner Mikula zo súpera spod Poľany nadšený nie je!
Zdroj: TASR

Hokejisti MsHK DOXXbet Žilina majú aj tento rok v marci iné povinnosti ako ostatné mužstvá najvyššej domácej súťaže. Od štvrtka ich čakajú súboje o zachovanie si extraligovej príslušnosti v barážovej sérii, v ktorej ich vyzve prvoligový víťaz HC 07 Detva. Podľa trénera Vlkov Petra Mikulu bude dôležitou stránkou mentálna pripravenosť tímu, Detvania na čele s útočníkom Jurajom Petrom zasa veria, že proti silnému súperovi majú šancu na úspech. Baráž sa hrá na štyri víťazné duely.

Nezvládli kľúčové zápasy

Žilinčanom už v závere základnej časti extraligy dochádzala para. Nezvládli kľúčové zápasy v súboji o deviatu priečku, na ktorej napokon zakotvila Skalica a definitívne sa zachránila. Proti hráčom spod Poľany by mali Žiline pomôcť skúsenosti. Možno aj tie z vlaňajšej baráže, v ktorej zdola Bardejov 4:1 na zápasy. Od 2. marca vlkom chýba len Štěpán Novotný, ktorý po ukončení sedemzápasovej dohody odcestoval do Ameriky.

„Po poslednom zápase základnej časti mali hráči 5 dní voľna, čo bolo aj na prvom tréningu vidieť. Avšak bolo to potrebné, snáď hráči nabrali psychické sily. Ciele sme vo všetkých smeroch nesplnili a chalani sa azda sami vo svojom vnútri porozprávali a budú dostatočne odhodlaní v zápasoch o bytie a nebytie. Aby sme boli pre nich neprekonateľným súperom, musíme popracovať na mentálnej pripravenosti,“ cituje oficiálny web žilinského klubu trénera Petra Mikulu.

Mikula pozná súpera detailne

Skúsený kormidelník, ktorý v sezóne 2012/2013 získal titul s HKM Zvolen, nemal veľkú radosť z mena barážového súpera. „Poznám tam všetko detailne a nie som príliš nadšený. Bude tam veľa osobného. Je to úzka spojitosť Detvy so Zvolenom. Viem, že pre niektorých ľudí z druhej strany to nebude jednoduché a stále mi bude niekto chcieť čosi dokázať, i keď ja som dokázal prehodiť všetky veci za hlavu,“ dodal.

Na druhej strane stojí súper, ktorý si robí zálusk na extraligu. V minulosti dlhé roky práve Detva figurovala ako farma Zvolena, aj preto sa do najvyššej domácej súťaže nemohla prebojovať. Teraz je situácia iná. Po triumfe nad Spišskou Novou Vsou vo finále I. ligy (4:1 na zápasy) sa pod Poľanou myslí na budúcnosť, ktorá by mohla dosiahnuť extraligové kontúry. „Každý na to trošku myslí a verí, že by sme to mohli zvládnuť a postúpiť. Mali by sa dokonca riešiť už teraz nejaké veci do budúcna ohľadom rekonštrukcie štadióna, takže pomaly sa hýbeme dopredu,“ prezradil pre útočník Medveďov Juraj Petro.

Veľkou výhodou jeho tímu môže byť zápasová prax. Presná tá po konci základnej časti extraligy chýba už viac ako dva týždne Žilinčanom. Síce trénujú dlhšie, vo „švungu“ sú ale zabehnutí práve Detvania. „Toto nám môže pomôcť. Je to lepšie pre nás, keďže sme stále hrali, máme kvalitne natrénované a z hľadiska celkového procesu sme na tom v súčasnosti lepšie ako Žilinčania. Tí mali výpadok, a to môže zavážiť v náš prospech,“ povedal Petro a k samotnej barážovej sérii dodal, „Medzi extraligou a prvou ligou je rozdiel. Aj u nás majú mužstvá svoju kvalitu, čo diváci mohli vidieť na príklade Spišskej Novej Vsi alebo Bardejova. Hoci v extralige sú len tí najlepší, myslím, že máme šancu prekvapiť.“

Program baráže:

  1. zápas, štvrtok, 12. marca: Žilina – Detva (17.00)
  2. zápas, piatok, 13. marca: Žilina – Detva (17.00)
  3. zápas, pondelok 16. marca: Detva – Žilina (18.00)
  4. zápas, utorok 17. marca: Detva – Žilina (18.00)

prípadne

5. zápas, štvrtok 19. marca: Žilina – Detva (17.00)

6. zápas, sobota 21. marca: Detva – Žilina (18.00)

7. zápas pondelok 23. marca: Žilina – Detva (17.00)

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM