Igor Petrík Hokej

Žilina vstúpila do baráže o extraligu výhrou: Podpoľancom nastrieľala sedem gólov

Na ľade Žiliny odštartovala prvým zápasom baráž o extraligu hraná na štyri víťazné stretnutia. Tím spod Dubňa nenechal nič na náhodu a nad Detvou vyhral o päť gólov.

Ilustračný obrázok k článku Žilina vstúpila do baráže o extraligu výhrou: Podpoľancom nastrieľala sedem gólov
Zdroj: TASR

Prvé barážové stretnutie sa od úvodu nieslo v nervóznom tóne. Domáci však od prvých minút ovládali hru a hostia sa sústredili viac na potýčky. V 6. minúte už tlak domácich vyvrcholil, keď Procházka puk doslova prepasíroval za Volentiera. Detva hrala naďalej akoby v tréningovom tempe, v 11. minúte sa do puku oprel od modrej čiary Michal Grman, Volentier vyrazil len pred seba a Drábek sa už v dorážke nepomýlil. Vlci hrali s obrovskou chuťou, podporovaní početným fanklubom si v 14. minúte vychutnali celú obranu Detvy a po kombinácii útočnej formácie sa presadil obranca Bobček. Nasledoval oddychový čas hostí, no ani ten nepomohol zastaviť lavínovité útoky Žiliny. Minútu pred koncom tretiny našiel Demel pred Volentierom Procházku, ktorý svojím druhým gólom v zápase stanovil stav po prvej tretine na 4:0 pre domáci tím.

Druhú tretinu začali hostia aktívnejšie a vynútili si presilovú hru o dvoch hráčov, ktorú aj využili. V 21. minúte napriahol od modrej čiary Marek Hataš a nedal Križanovi šancu. Detva pokračovala v tlaku a v 23. minúte znížil Hájnik už len na rozdiel dvoch gólov. Domáci sa po ráznom dohovore trénera Mikulu prebrali a v 25. minúte puk za Volentiera silou vôle na trikrát pretlačil český útočník Petr Kanko. Následne tempo hry opadlo a oba tímy sa sústredili viac na defenzívu. V 38. minúte bol v zakončení faulovaný domáci útočník Tomáš Demel, no ponúknuté trestné strieľanie nepremenil. Do tretej tretiny nastúpili aktívnejšie domáci hokejisti, ktorí kontrolovali hru. V 46. minúte počas presilovej hry nahodil puk na bránku hostí Grman, Tomáš Demel ho šikovne tečoval a zvýšil vedenie domácich už na 6:2. Hostia síce zvýšili pohyb, ale na zvrat v stretnutí to nestačilo. V 55. minúte kombinovali Drevenák s Valáškom a Petr Kanko zaznamenal svoj druhý gól v zápase. Následne sa už duel len dohrával s minimom prerušení. Žilina tak v prvom zápase barážovej série zdolala Detvu 7:2.

„Dnes bolo vidno, že veľmi chceme, hoci sme tri týždne nehrali. Bolo tam veľa entuziazmu, chcenia. Po zbytočných fauloch v druhej tretine sme hosťom ponúkli šance, no následne sme začali hrať znovu dobrú medzihru. Chýbala nám herná prax, ale zápas sme ustrážili a boli sme efektívni. Musíme sa zodpovedne pripraviť na zajtra, pretože v každom zápase sú šance 50 na 50,“ komentoval zápas Peter Mikula, tréner Žiliny.

Dušan Kapusta, tréner Detvy povedal: „Počítal som s tým, že to bude veľmi ťažké, predsa len je Žilina extraligový tím. Prvá tretina sa im podarila, my sme hrali ustráchane. Inkasovali sme po troch rovnakých situáciách pred našou bránkou. Zajtra nás čaká ďalší zápas, musíme sa naň pripraviť lepšie.“

MsHK DOXXbet Žilina – HC 07 Orin Detva 7:2 (4:0, 1:2, 2:0)

Góly: 6. Procházka (Demel, Ďurkech), 11. Drábek (Grman, Krčula), 14. Bobček (Drevenák, Jabrocký), 19. Procházka (Demel), 25. Kanko (Šeliga, Hudec), 46. Demel (Grman, Krajči), 55. Kanko (Drábek, Valášek) – 21. Hataš (Petro, Predajniansky), 23. Hájnik (Jakubík). Rozhodovali: Kubuš, T. Orolin – Bednár, Výleta, vylúčení: 5:5, presilovky: 2:2, oslabenia: 0:0, 1029 divákov

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM