Futbal

Žilina v pohári zdolala Senicu 1:2

Seničanom vypadli zo základnej zostavy dvaja kľúčoví stredoví hráči - Kóňa a Kriško, čo bolo vidno aj na samotnej hre. FK Senica podľahla Šošonom 1:2 (0:0) a odveta je na programe v utorok, 6. novembra v Žiline.

Ilustračný obrázok k článku Žilina v pohári zdolala Senicu 1:2
Zdroj: TASR

Aktívnejší Šošoni

Už v 9. minúte Seničania strelili gól po krásnej kombinačnej akcii Diarrassoubom, ten však pre ofsajd neplatil. Žilinčania mali úvodnú polhodinu viac z hry, lopta bola prevažne na ich kopačkách a boli aktívnejší. V 18. minúte po rohovom kope Nunesa mohol hlavou otvoriť skóre stopér Piaček, lopta letela tesne vedľa pravej žrde. Na druhej strane Dúbravka na dvakrát zneškodnil Frýdekovu strelu.

Druhú dobrú možnosť na otvorenie skóre mali Žilinčania v 22. minúte. Po rýchlom protiútoku a akcii Káčera s Barčíkom nastrelil ľavú žrď Švengerovej bránky Gergel. Postupne sa hra vyrovnala a dopredu boli aktívnejší domáci. S Krajčíkovou tvrdou strelou mal Dúbravka problémy, no nakoniec si s ňou poradil. Tesne pred odchodom do kabín po Blacburnovom priťuknutí nastrelil Ďurica brvno žilinskej bránky.

V 2. polčase lepší Seničania

Do druhého polčasu lepšie vstúpili Seničania, v 51. minúte po signále z rohu a Piroskovom centri zakončoval z voleja Kalabiška, brankár Dúbravka však výborne vyrazil. O štyri minúty sa Záhoráci ujali vedenia, po centri Frýdka sa krásnou hlavičkou presadil Diarrassouba. Dobrý zápas domácim úplne pokazila 61. minúta, po akcii Barčíka a zakončení Gergela, zahral Ďurica v pokutovom území rukou, za čo videl červenú kartu a z následnej penalty vyrovnal Nunes.

Rozuzlenie v 79. minúte

Seničania sa logicky stiahli do obrany a územnú prevahu mal MŠK. Švenger sa vyznamenal dvakrát pri strelách Nunesa a Škriniara, na druhej strane Pavlíkovu hlavičku Dúbravka vyškriabal na rohový kop. Stretnutiu, ktorému by svedčala remíza, priniesla rozuzlenie 79. minúta, Pich sa po obliehaní šestnástky Senice dostal k lopte v pokutovom území a technickou strelou obstrelil Švengera – 1:2. V samom závere sa stretnutie zbytočne znervóznilo viacerými spornými verdiktmi rozhodcovskej trojice v prospech Žiliny.

Čo na to tréneri

Frans Adelaar, tréner Žiliny: " Výsledok bol dnes veľmi dôležitý. Keď vyhráte 2:1, je to dôležité víťazstvo. Nebol som spokojný s hrou svojho mužstva, ale ako som už povedal, dnes sa ráta výsledok."

Zdeněk Psotka, tréner Senice: „Dnes bolo vidieť, že sme za mesiac a pol urobili veľký kus roboty. Žiline sme boli vyrovnaným súperom. Boli sme dnes oveľa nebezpečnejčí v ofenzívnej fáze, výsledok nie je pre nás do odvety priaznivý, ale výkon je prísľubom do ďalších dvoch zápasov, ktoré teraz so Žilinou budeme hrať. Chcel by som sa poďakovať hráčom i divákom, ktorí nás dnes povzbudzovali.“

Góly

55. Diarrassouba – 62. Ricardo Nunes (z pok. kopu), 79. Pich, ŽK: 52. Brabec, 68. Piroska (obaja Senica), ČK: 61. M. Ďurica (Senica) za hru rukou v pokutovom území, rozhodovali: Smolák – D. Hrčka, Poláček, 1012 divákov

Zostavy

Senica: Švenger – Krajčík, P. Pavlík, Brabec, M. Frýdek ml. – Wijlaars (86. Jaroslav Černý), Kalabiška (78. M. Babic) – Diarrassouba (66. Jaroslav Diviš), M. Ďurica, Piroska – Blackburn

Žilina: Dúbravka – S. Angelovič, Piaček, Pečovský, Ricardo Nunes – Gergel, Škriniar – Barčík (83. J. Mihalík), Káčer (54. Lupčo), Pich – M. Ceesay (90.+ Guima)

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM