Futbal

Žilina sa po trénerskej rošáde nechce na jar vzdať boja o titul

Futbalisti úradujúceho slovenského majstra a víťaza Slovnaft Cupu MŠK Žilina odštartovali v piatok zimnú prípravu pod vedením dočasného trénera Štefana Tarkoviča. Ten povedie "šošonov" v jarnej časti Corgoň ligy, v lete ho vystrieda na poste hlavného kouča súčasný tréner AS Trenčín Adrián Guľa.

Ilustračný obrázok k článku Žilina sa po trénerskej rošáde nechce na jar vzdať boja o titul
Zdroj: TASR

Najvýraznejšia zimná zmena pod Dubňom sa tak udiala na trénerskom poste. Iba deň pred začiatkom zimnej prípravy prepustilo vedenie klubu holandského trénera Fransa Adelaara. Bez ohľadu na meno trénera však Žilina figuruje na 5. mieste v Corgoň lige a na vedúci Slovan stráca už osem bodov. „Pre nás to je nový začiatok, nová príprava. Viem, už je odohratých 19. kôl, čo je viac ako polovica a my strácame osem bodov na Slovan. Aj tak sa chceme v zime dobre pripraviť lebo sa nechceme stále vzdať boja o titul ani o triumf v Slovenskom pohári, kde sme v semifinále. Samozrejme, v lige musíme vyhrávať a čakať ešte na zakopnutia konkurentov,“ povedal pre TASR športový manažér MŠK Žilina Karol Belaník.

Žilina v zime nepredĺžila zmluvu s Portugalčanom Brunom Guimom, naopak získala Davida Gubu z Tatrana Prešov a súčasne si posťahovala vlastných hráčov z hosťovania. „Okrem Gubu sme žiadny prestup do klubu nerealizovali, ale zavolali sme na prípravu hráčov z hosťovania, o ktorých išli dobré referencie. Uvidíme, v akom svetle sa ukážu (Michal) Škvarka, (Dominik) Fotyik, (Martin) Kubena) aj Ali Ceesay a potom sa rozhodneme,“ uviedol Belaník.

Program prípravných zápasov MŠK Žilina:

12. januára: SFC Opava (14 h v Strážove)
19. januára: Ruch Chorzow (?)
22. januára: Sigma Olomouc (?)
26. januára: FC Hlučín (14 h v Strážove)
29. januára: ŽP Podbrezová (14 h v Strážove)
2. februára: MFK Michalovce (14 h v Strážove)
5.-15. februára: sústredenie v Turecku + tri zápasy
23. februára: AS Trenčín (?)

Prišli: David Guba (Tatran Prešov), Michal Škvarka, Dominik Fotyik, Ali Ceesay, Martin Kubena (všetci koniec hosťovania)
Odišli: Bruno Guima

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM