Šport

Žilina pozná mená svojich najlepších športovcov: Kto sa stal absolútnym víťazom?

V našom meste sa odovzdávali ceny pre najlepších športovcov Žiliny v minulom roku. Ktoré mená boli ocenené?

Ilustračný obrázok k článku Žilina pozná mená svojich najlepších športovcov: Kto sa stal absolútnym víťazom?
Zdroj: TASR

Najlepším športovcom mesta Žilina za rok 2016 sa stal kulturista Andrej Mozoláni. Na druhom mieste skončila majsterka sveta vo fitnes Eva Bániková a na treťom mieste futbalista MŠK Žilina Viktor Pečovský. Najlepším družstvom sú futbalisti U17 MŠK Žilina, ktorí získali titul majstrov Slovenska. Výsledky vyhlásili na pôde Mestského divadla v Žiline.

„Bol som v šoku. Nepočítal som s tým. Som rád, že ľudia, ktorí to hodnotili, videli výsledok mojej práce. A ohodnotili, že som sa dostal na najprestížnejšiu kulturistickú súťaž – Mr. Olympia ako druhý Slovák v histórii. Aktívnu činnosť som ukončil v roku 2006, keď som sa stal majstrom Európy a na desať rokov som skončil s pretekaním. Ale povedal som si, že to chcem ešte skúsiť,“ uviedol bezprostredne po ocenení Mozoláni.

V kategórii športový tréner – funkcionár ocenili tenisového trénera a funkcionára Juraja Petráša. V kategórii Mládežník získal ocenenie cyklista Matúš Štoček, na druhom mieste skončil plavec Vladimír Štefánik a tretie miesto patrí futbalistovi Rolandovi Gerebenitsovi.

V kategórii Významné športové podujatie organizované žilinským klubom v roku 2016 získali ocenenie Bežecká liga mesta Žilina a hokejové podujatie Slovakia Cup. Za celoročné podujatie Bežecká liga, ktoré sa v Žiline koná od roku 1982, prevzal cenu jej zakladateľ Marián Michalík. Za Slovakia Cup prevzal cenu športový riaditeľ MsHK Žilina Imre Valášek.

„Chcem poďakovať za vaše úsilie pri športe, za vytrvalosť, snahu, tréning a poďakovať aj všetkým, ktorí stoja okolo vás. Blahoželám oceneným a vážim si ich snahu o dobré výsledky, ale aj snahu dobre reprezentovať naše mesto a Slovensko,“ povedal primátor Žiliny Igor Choma.

Do ankety Športovec mesta Žilina za rok 2016 mohli žilinské športové kluby a Žilinčania posielať nominácie do 13. februára 2017. Podmienkou bolo, že športovec pôsobil v roku 2016 v žilinskom klube, prípadne mohlo ísť o športovca, ktorý dosiahol úspech v rámci reprezentácie Slovenska, ak mal slovenskú klubovú príslušnosť.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM