Ľubomíra Goljerová Kultúra

Žilina oslavuje so študentmi ich sviatok

Žilinský samosprávny kraj pripravil študentom stredných a vysokých škôl v deň ich sviatku, 17. novembra, príjemné prekvapenie. Študenti môžu navštíviť kultúrne inštitúcie a pamiatky bez toho aby platili vstupné.

Portál zilina24.sk o tom informovala hovorkyňa odboru kultúry a komunikácie s verejnosťou Žilinského samosprávneho kraja Zuzana Muchová. „Študenti si tak môžu zadarmo užívať pôsobivý výhľad z Oravského hradu, scény ľudových tradícií v skanzene v Liptovskej Pribiline a kaštieli v Radoli. Brány im otvorí aj prírodovedná expozícia Kysuckého múzea v Krásne nad Kysucou. Pre študentov sú zadarmo otvorené vybrané expozície Oravského, Kysuckého, Považského, Liptovského múzea a Kysuckej galérie“, uviedla Muchová.

1. november si ako Deň boja za slobodu a demokraciu pripomíname už 65 rokov. Patrí už tradične pripomienke odporu vysokoškolských študentov proti totalitnej moci v období 2. svetovej vojny. Podnetom na jeho vyhlásenie boli udalosti jesene 1939 vo vtedajšom Protektoráte Čechy a Morava.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM