Adela Fruckova Rôzne

Žijete v Žiline, ale... sú veci o obyvateľoch, o ktorých asi ani netušíte: Dokážete si tipnúť aspoň približne správne?

Naše mesto každým rokom zaznamenáva stále nižší počet obyvateľov, rovnako sa tak stalo aj vlani oproti roku 2014. Viete však napríklad o Žilinčanoch aj tieto ďalšie zaujímavé údaje? My sme sa na to pozreli a zisťovali ich za vás.

Ilustračný obrázok k článku Žijete v Žiline, ale... sú veci o obyvateľoch, o ktorých asi ani netušíte: Dokážete si tipnúť aspoň približne správne?
Foto: Adela Fruckova / Zdroj: Dnes24.sk

Podľa informácií z elektronickej verejnej správy mesta Žilina, ku koncu roku 2015 žilo v Žiline 83 558 obyvateľov, čo je o oproti roku 2014 pokles o 147 obyvateľov.

Nedávno sme vám priniesli článok o tom, aký vek majú ľudia v Žiline najčastejšie. Vedzte preto, že ak máte práve 36 rokov, patríte k skupine ľudí, ktorých je v meste najviac. Až 1 579 ľudí žijúcich v Žiline má práve tento vek. Z toho je 813 mužov v tomto veku a 766 žien.

Viete však, koľko má Žilina obyvateľov s vekom 90 a viac? Dokázali by ste si to tipnúť aspoň približne správne? My sme sa na to pozreli a takýto je výsledok.

Podľa informácií z elektronickej verejnej správy mesta Žilina je to celkom 366 ľudí. Až 97 z nich má 90 rokov, 92 má 91 rokov. V meste máme aj troch 100-ročných ľudí, jedného 100-ročného a jedného 103-ročného seniora. Niektorí obyvatelia Žilina majú okrem toho aj zaujímavé krstné mená a nedávno sme sa na našom portáli zamerali aj na zaujímavý fakt. Našli sme žilinské ulice, kde býva najmenej ubyvateľov.

Foto: Ilustračné

Čítajte tiež:

Bude sa vám zdať, že je to už večnosť: Momentky zo Žiliny a okolia na prelome tisícročí

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM