Rôzne

Hodina Zeme v našich mestách: V Žiline vypnú svetlá na katedrále

Mesto Žilina sa i tento rok zapojí do medzinárodného projektu „Hodina Zeme 2013“ v sobotu 23. marca tým, že od 20.30 do 21.30 hod. bude vypnuté osvetlenie Katedrály Najsvätejšej Trojice (Farský kostol) a balustrády.

Ilustračný obrázok k článku Hodina Zeme v našich mestách: V Žiline vypnú svetlá na katedrále
Foto: Iveta Hrabovská

Projekt Hodina Zeme je celosvetová ekologická akcia zameraná na upozornenie na globálne otepľovanie, klimatické zmeny a svetelné znečistenie. Symbolom celej kampane je vypínanie osvetlenia, či už verejného, osvetlenia budov, pamiatok alebo iných objektov. Rekordnou bola doteraz Hodina Zeme 2011, do ktorej sa zapojilo celkovo 5 251 miest v 135 štátoch. Po prvýkrát v histórii tohto projektu sa oficiálne zapojilo aj Slovensko.

„Týmto symbolickým gestom by aj naše mesto chcelo deklarovať svoje environmentálne a ekologické cítenie. Neustále vyvíjame snahu, aby naša činnosť, nech sa týka ktorejkoľvek oblasti, mala minimálne negatívne dôsledky na životné prostredie. Zároveň sa v rámci svojich kompetencií snažíme využívať všetky prostriedky na zveľaďovanie prostredia, v ktorom žijeme,“ povedal primátor mesta Žilina Igor Choma.

Podrobné informácie o projekte nájdete na tejto webovej stránke.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM