Jozef Legéň Správy

Zbavíme sa nepotrebných elektrospotrebičov: Aj Žilinčania sa zapoja do projektu Vyčistíme si Európu

Odpadu je v Žiline viac než dosť! Aj preto sa mesto rozhodlo konať a zapojilo sa do celoeurópskej akcie s názvom Vyčistime si Európu. Svojich elektrospotrebičov sa môžete zbaviť ekologicky a hlavne legálne.

Ilustračný obrázok k článku Zbavíme sa nepotrebných elektrospotrebičov: Aj Žilinčania sa zapoja do projektu Vyčistíme si Európu
Zdroj: TASR

Zbavte sa nepotrebných elektrospotrebičov ekologicky v akcii Let´s clean up the Europe (Vyčistime si Európu), ktorá prebieha vo všetkých krajinách EÚ. V rámci nej sa môžete v sobotu aj v našom meste zbaviť svojich nepotrebných spotrebičov ekologicky a legálne. Stačí, ak ich odnesiete na zberný dvor na Jánošíkovej ulici v centre Žiliny, odkiaľ poputujú na ekologickú recykláciu. Zberný dvor slúži len pre obyvateľov mesta Žilina v dňoch pondelok – piatok: 10.00 – 18.00 hod. sobota: 8.00 – 12.00 hod.

Elektroodpadu sa môžete environmentálne vhodným spôsobom zbavovať počas celého roka nielen na tomto zbernom dvore, ale môžete využiť aj mobilné zbery. Tie sa konajú vždy na jar a na jeseň, kedy je na 60 miestach po celej Žiline pristavené vozidlo, ktoré zbiera elektroodpad od občanov. Aktuálne informácie o termínoch zberu elektroodpadu získate na stránkach Mesta Žilina. Starých spotrebičov sa môžete zbavovať aj v predajniach pri kúpe nových.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM