Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Zaujímavé čísla z nášho mesta: Aký vek u Žilinčanov dominuje a koľko má najstarší obyvateľ?

Koľko máme v meste bábätiek do jedného roka a aj aké úctyhodné narodeniny slávil najstarší obyvateľ. Pozrite sa na to v číslach.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavé čísla z nášho mesta: Aký vek u Žilinčanov dominuje a koľko má najstarší obyvateľ?
Zdroj: TASR

Je Žilina mladým mestom? Z pohľadu veku obyvateľstva o tom môže viac prezradiť to, koľko rokov má momentálne najväčšia skupina Žilinčanov. Podľa špecializovaného portálu egov.zililna.sk žije v našom meste momentálne celkom 83 268 obyvateľov.

Mesto tridsiatnikov

Vo vekovom zložení obyvateľstva vedú ľudia, ktorí naposledy oslávili 38 rokov. Žilinčanov s aktuálnym vekom 38 rokov je presne 1570, z toho 805 mužov a 765 žien.

Druhú najčastejšiu skupinu tvoria o rok starší, 39-roční Žilinčania, ktorých je 1 517 (772 mužov a 745 žien). Tretie miesto obsadili obyvatelia, ktorí majú 34 rokov. Je ich celkom 1497, z toho 802 mužov a 695 žien.

Najmladší a najstarší

So stúpajúcim vekom sú skupiny, pochopiteľne, menej početné. Deväťdesiatnikov je v meste ešte 93, ľudí, ktorí sa dožili 91 rokov, je 75, potom už čísla len klesajú k nule. Aj napriek tomu máme v meste obyvateľa, ktorý možno pozná elixír dlhovekosti.

Najstaršia obyvateľka Žiliny naposledy oslávila svoje 105. narodeniny. Na opačnom konci máme bábätká, a teda Žilinčanov, ktorí ešte nemajú ani jeden rok. Tých je 898.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM