Michal Demjanovič Rôzne

Zaujalo vás v najviac: 5 najčítanejších článkov zo Žiliny a okolia

Nestihli ste si prečítať naše články počas týždňa? Najväčší ohlas malo v Žiline týchto 5 správ, ktoré si nesmiete nechať ujsť.

Ilustračný obrázok k článku Zaujalo vás v najviac: 5 najčítanejších článkov zo Žiliny a okolia
Zdroj: Dnes24.sk

Tatér Bisi

Michal Chovanec má 24 rokov, pochádza zo Žiliny a študoval na strednej priemyselnej škole stavebnej. V tetovacom štúdiu NEW Tattoo atelier BISI and SIDI ŽILINA pracuje už nejaký ten čas. Za toto obdobie sa u neho vystriedalo viacero zákazníkov či zákazníčok. V rozhovore prezradil ako začínal a aký typ ľudí za ním chodí najčastejšie.

Tatér Bisi zo Žiliny a niektoré jeho diela
6
Galéria
Zdroj: Tattoo atelier BISI and SIDI

Tréner karate

Žilinčan Ján Novosad (34) pôsobí ako tréner karate klubu AC UNIZA a medzi jeho športové úspechy patrí napr. víťazstvo slovenskom pohári, či 3.miesto na EP. Je tiež reprezentačným trénerom SR kadetov a juniorov a je nositeľom stupňa technickej vyspelosti 2.Dan. V rozhovore nám povedal aké úspechy dosiahol so svojimi zverencami aj to ako hodnotí podmienky pre tento šport v meste Žilina.

Žilinský tréner karate
5
Galéria

Európsky týždeň mobility v Žiline

Workshopom o oprave a dizajne bicyklov, výstavou elektromobilov, cyklojazdou sa zapája Žilina tento rok do celosvetovej kampane na podporu udržateľnej mobility v mestách pod názvom Európsky týždeň mobility 2016. Aktivity, ktoré potrvajú od 21. do 24. septembra, doplní aj možnosť cestovať mestskou hromadnou dopravou (MHD) zadarmo. Viac tu.

Ohlasy osobností na Rosenfeldov

Rosenfeldov palác je významnou architektonickou pamiatkou v Žiline, ktorá bola postavená podľa projektu architekta M. Rautera v roku 1907. Mestský palác, pomenovaný podľa majiteľa, žilinského bankára Ignáca Rosenfelda, sa nachádza v historickom centre Žiliny na Ulici Jozefa Miloslava Hurbana. Svoje vyjadrenie k príležitosti otvorenia paláca poskytol primátor mesta Žilina, historik a archivár a riaditeľ krajského pamiatkového úradu. Rekonštrukciu hodnotia kladne. Čo povedali?

Otvorenie Rosenfeldovho paláca
4
Galéria
Zdroj: Mesto Žilina

Florbalový talent

Martin pochádza zo Žiliny. Florbalu sa venuje už veľmi dlhý čas. Osem rokov hrával za Žilinský florbalový klub Grasshoppers Žilina, s ktorým sa dostal tri krát po sebe do finále. Pred touto sezónou prestúpil do klubu v Českej republike. V rozhovore prezradil prečo si florbal na Slovensku získava čoraz väčšiu popularitu aj to, aké sú podmienky pre tento šport v meste Žilina.

Florbalista Martin (19) a jeho tím
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM