Krimi

Záťah žilinských colníkov: Aha, čo našli Rumunke v aute! FOTO

Rumunku zastavili colníci a nestačili sa diviť, čo našli pri prehliadke auta... Colníci už vedia, čo spravia s kontrabandom.

Ilustračný obrázok k článku Záťah žilinských colníkov: Aha, čo našli Rumunke v aute! FOTO
Zdroj: Finančná správa SR

Žilinskí colníci našli pri kontrole osobného auta vodičky rumunskej národnosti 101 kusov mobilných telefónov svetoznámych značiek, od ktorých nemala žiadne doklady o kúpe. Informovala hovorkyňa Colného úradu Žilina Božena Chríbiková.

Žena podľa nej tvrdila, že telefóny kúpila v Rumunsku vo veľkom čínskom obchode. „Za jeden kus údajne zaplatila 15 eur a celú zásielku vraj viezla do Poľska jednému pánovi, ktorý opravuje telefóny. Tovar mal odkúpiť na náhradné diely za cenu dohodnutú pri predaji," uviedla s tým, že na prvý pohľad boli telefóny na nerozoznanie od originálnych výrobkov. Až podrobnejším skúmaním a porovnávaním viacerých kusov colníci zistili, že vykazujú znaky napodobenín.

Tieto značkové modely sa podľa Chríbikovej predávajú na slovenskom trhu za ceny od 520 do 960 eur. Pokiaľ sa potvrdí, že zaistené telefóny sú falzifikátmi, ktorými sa porušujú práva duševného vlastníctva, fyzicky ich zlikvidujú.

Čítajte tiež:

Výstraha pre náš okres: Horúčavy nie sú všetko, čo sa na nás chystá!

Veľká akcia žilinských mestských: Vieme, na čo sa zamerajú!

Fotografie zaisteného kontrabandu
2
Galéria
Zdroj: Finančná správa SR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM