Jozef Legéň Krimi

Zarážajúci prípad zo Žiliny: Policajti zastavili počas skúšok autoškolu a… inštruktor nafúkal!

V Žiline sa odohral zarážajúci prípad. Hliadka zastavila vozidlo autoškoly počas záverečných skúšok a inštruktor podľa polície následne nafúkal!

Ilustračný obrázok k článku Zarážajúci prípad zo Žiliny: Policajti zastavili počas skúšok autoškolu a… inštruktor nafúkal!
Zdroj: TASR

Žilinská policajná hliadka stopla autoškolu pri bežnom výkone služby na Predmestskej ulici v Žiline. Žiakovi aj inštruktorovi dali muži zákona fúkať a potom prišlo veľké prekvapenie. „U inštruktora bola vykonaná dychová skúška, pri ktorej mu bolo namerané 0,16 mg/l alkoholu v dychu (v prepočte 0,33 promile),” informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Zarážajúce na prípade je to, že hliadka zastavila vozidlo autoškoly počas záverečných skúšok, čiže inštruktor mal v aute za sebou policajta. Výmena inštruktora tak musela prebehnúť priamo počas záverečných skúšok.

“Nakoľko išlo o skúšky z odbornej spôsobilosti, bol vyrozumený zástupca autoškoly, ktorý zabezpečil náhradného inštruktora, aby mohli byť skúšky dokončené. Priestupok inštruktora je riešený v správnom konaní na ODI OR PZ v Žiline, za ktorý mu hrozí sankcia v podobe pokuty do 800 € a zákaz činnosti do troch rokov,” dodala Balogová.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM