Adela Fruckova Samospráva

Zápisy do materských škôl v Žiline: Dôležitý termín pre deti a ich rodičov je už známy

V našom meste je už známy termín zápisu našich najmenších ratolestí. Kedy prebehne zápis detičiek do materských škôl v Žiline a čo všetko je preň potrebné urobiť?

Ilustračný obrázok k článku Zápisy do materských škôl v Žiline: Dôležitý termín pre deti a ich rodičov je už známy
Zdroj: Mesto Žilina

V termíne od 2. do 6. mája 2016 v čase určenom riaditeľmi materských škôl bude vo všetkých materských školách, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Žilina, prebiehať prijímanie žiadostí na prijatie dieťaťa pre školský rok 2016/2017. Každá materská škola si určuje konkrétne podmienky, ktoré sú zverejnené na budove školy od 22. februára 2016.

Zákonný zástupca dieťaťa je povinný do materskej školy doručiť písomnú žiadosť spolu s potvrdením o zdravotnom stave dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast. V prípade, že sa ide o dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, je nutné k žiadosti a potvrdeniu o zdravotnom stave dieťaťa priložiť aj vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie.

Žiadosť o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie si rodičia môžu stiahnuť na webovej stránke mesta Žilina v sekcii Občan/Žiadosti a tlačivá/Odbor školstva a mládeže. Bližšie informácie poskytnú aj zamestnanci odboru školstva a mládeže Mestského úradu v Žiline telefonicky na čísle: 041/7063 214.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM