Zuzana Vajayová Od Vás

XI. benefičný ples Rotary klubu Žilina

Ples žilinských rotariánov je významnou spoločenskou udalosťou, na ktorej sa stretnú členovia klubu so svojimi priateľmi, známymi, spolupracovníkmi a priaznivcami.

Ide o benefičný ples, z ktorého výťažok tradične putuje na hlavné projekty Rotary klubu Žilina. Nebolo tomu inak ani v sobotu 4. februára 2012, kedy sa tritisíc eur prerozdelilo medzi Nadáciu Krajina harmónie, Stružielku a Autistickú školu.

Večerom sprevádzal charizmatický Karol Farkašovský, ktorý mal pod taktovkou aj aukciu obrazov mladých hendikepovaných umelcov. V programe sa predstavil energiu rozdávajúci šoumen Josef Laufer, Edita Morovská zaspievala šansóny Edith Piaf, s úspechom vystúpili Lentilky a Sundance Academy Martin. Do tanca hrala skupina Renáty Čonkovej, do spevu ľudová hudba Skorušina.

Jedným zo vzácnych okamihov, ktorý vystihoval dobrú a priateľskú náladu, bolo spontánne vystúpenie Josefa Laufera so študentom Pablom z Mexika. Pablo reprezentoval výmenných študentov z Ameriky a zaplesali si aj zástupcovia ľudí s postihnutím. Rotary je totiž o hodnotách, porozumení a hlavne o priateľstve, ktoré prekračuje akékoľvek hranice.

Text: Martin Barčík Foto: Miro Štalmach

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM