Jozef Legéň Rôzne

Výzva primátora neostala bez povšimnutia: Do práce na bicykli vyrazili aj mestskí úradníci

Pohodlnosť vymenili za zdravie! Medzi Žilinčanmi, ktorí sa v pondelok vydali do práce na bicykli, nechýbali ani zamestnanci mestského úradu. Cieľom projektu je, aby občania nahradili obvyklý spôsob dopravy do práce či školy autom alebo autobusom za ekologickú formu dopravy so športovým nasadením.

Ilustračný obrázok k článku Výzva primátora neostala bez povšimnutia: Do práce na bicykli vyrazili aj mestskí úradníci
Zdroj: Dnes24.sk

Primátor mesta Žilina Igor Choma sa k včerajšiemu dňu na občanov mesta Žilina obrátil s výzvou, aby sa zapojili do iniciatívy Mesta „Zašportujme si cestou do práce“. Cieľom tohto dňa bolo to, aby tí, ktorí si to môžu dovoliť, nahradili auto či autobus za ekologickú formu dopravy do práce alebo do školy. Okrem toho, že mesto Žilina dostalo ocenenie Cyklisticky najaktívnejšia samospráva, chce primátor povzbudiť Žilinčanov k športu, obzvlášť v letných mesiacoch.

„Chcem sa poďakovať aj zamestnancom mestského úradu, že sa zapojili do dňa bez áut alebo autobusov a do práce prišli na bicykli či pešo. Prajem občanom, aby takýchto dní využili počas letných mesiacov čo najviac, pretože nielen odbremeníme naše mesto od výfukových plynov, ale aj spravíme niečo pre naše zdravie,“ poďakoval sa zúčastneným primátor mesta Žilina Igor Choma.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM