Správy

Vytiahnite teplé oblečenie. V najbližších dňoch nás ráno privítajú mrazy

Jeseň sa už naplno rozbehla. Čakajú nás svieže rána i večery, v priebehu dňa sa však počasie umúdri.

Slovensku hrozia v utorok (27. 9.) a stredu (28. 9.) nadránom prízemné mrazy, varuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Výstraha prvého stupňa platí pre Banskobystrický, Trenčiansky, Košický, Prešovský a Žilinský kraj.

Asi päť centimetrov nad zemou by mala teplota dosiahnuť nula až mínus tri stupne Celzia. Mrazy by sa mali vyskytovať od polnoci do siedmej hodiny ráno. Nízke mrazy môžu uškodiť teplomilným rastlinám, dodali meteorológovia.

PREČÍTAJTE SI: Leto bolo teplé, ale daždivé. Dočkáme sa ešte babieho leta?

Príjemné teploty počas dňa

V priebehu najbližších dní bude jasno až polojasno, v nižších polohách sa môže vyskytnúť hmla. Teplotné maximá vystúpia v utorok a stredu na 18 až 22 stupňov, na Orave, Liptove a Spiši bude o šesť stupňov Celzia chladnejšie. Streda navyše prinesie pribúdanie oblačnosti a miestami aj dážď.

Smerom k víkendu sa denné teploty o čosi zdvihnú. Ako informuje SHMÚ, vo štvrtok dosiahnu maximálne 25, v piatok by malo byť ešte o stupeň teplejšie. Víkend sa ponesie v rovnakom duchu, stále teda môžete zájsť do prírody, nezabudnite si však zobrať dáždnik, pretože ojedinele môže spŕchnuť.

PREČÍTAJTE SI: Začali vám kúriť? Aj vaše radiátory potrebujú pred zimou servis

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM