Igor Petrík Správy

Vystrájanie aprílového počasia v plnej paráde: V Žiline má spadnúť až 30 cm snehu!

Pred Veľkou nocou si očividne ešte užijeme kus zimy. Na Žilinský okres sa totiž valí poriadna snehová nádielka. Meteorológovia varujú, že napadnúť u nás môžu desiatky centimetrov snehu. Vydali preto výstrahu pred snežením, ale i snehovými jazykmi a závejmi.

Ilustračný obrázok k článku Vystrájanie aprílového počasia v plnej paráde: V Žiline má spadnúť až 30 cm snehu!
Zdroj: TASR

Perinbaba má u nás pred Veľkou nocou poriadne vyvádzať a napadnúť môže nemálo čerstvej bielej periny. „V okrese Žilina sa očakáva miestami výskyt sneženia, pri ktorom spadne 15 až 30 cm nového snehu,“ uvádzajú meteorológovia zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu, ktorí pre náš okres vydali výstrahu prvého stupňa. Platí až do ôsmej hodiny večer.

Uvedená výška nového snehu podľa SHMÚ predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity, dopravu a pohyb osôb. Je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Sneh však môže narobiť problémy aj na cestách. Odborníci zo SHMÚ pre náš okres vydali aj výstrahu prvého stupňa pred snehovými jazykmi a závejmi, ktorá platí až do piatkového večera. „V okrese Žilina sa očakáva v polohách nad 600 m miestami tvorba snehových jazykov a závejov,“ informuje SHMÚ.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM